Бившият вратар на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа нападна остро капитана на отбора Тодор Янчев. Той смята, че халфът нямал никакви лидерски качества и не може да носи лентата.

"Не може да очакваме от един Тошко Янчев да бъде лидер. Нямам нищо против него, уважавам го, но той никога не е доказал, че може да бъде лидер в отбора на ЦСКА", заяви Петров пред "Тема Спорт".


"Според мен, а и от разговорите ми с някои от футболистите, наистина честата смяна на треньорите и неуредиците по отношение на някои неща се отразиха негативно на играчите".

"Това повлия, защото в отбора нямаше един Велизар Димитров, един Вальо Илиев, нямаше играч като Данчо Тодоров, който да хване отбора и въпреки всичко и всички проблеми да скръцне със зъби в съблекалнята и да бъде лидер. Какво значи лидер, лидерите се раждат такива".

"Не може да очакваме от Тошко Янчев да бъде лидер. Лидер в ЦСКА, докато аз съм бил там, беше Велизар Димитров, който го е доказал нееднократно".

"Да кажем, един Вальо Илиев също влиза в тази роля. Подхожда му, има го характера. Това са силните личности през последните години в ЦСКА - Велизар и Вальо, но не и Тодор Янчев", добави Пифа, който в момента е треньор на вратарите на втородивизионния Чавдар (Бяла Слатина)