ЦСКА записа сериозна издънка в зимната си подготовка, след като днес стигна само до 0:0 срещу втородивизионния Чавдар Етрополе в контрола.

Срещата се игра в Правец, пред около 100 зрители, между които и мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков.

Това бе трета контрола за ЦСКА, но в нея армейците се изложиха сериозно. В предишните си две срещи червените победиха Вихрен с 3:0 и Спортист Своге с 6:0.

Проверката бе доста мудна, с малко голови положения и красиви отигравания. Двата отбора едва не спукаха топката и закономерно срещата свърши без попадения.


Изненадващо Чавдар започна по-добре проверката и можеше да вкара още в 8-ата минута, но удар наЧочев излезе в аут.

Втородивизионният отбор продължи да бъде по-активен и предизвика Акуаро да направи груба грешка в защита, но Краев не успя да вкара на Караджов.

След половин час игра армейците живнаха и чрез Маркиньос бяха близо до гола, но бразилецът стреля до гредата.

В 39-ата минута Петър Стоянов бе оставен непокрит в наказателното поле, последва шут, но в аут.


Второто полувреме започна с положение за ЦСКА. Маркиньос и Йордан Минев разцъкаха, последва пас към Платини, който обаче стреля високо над гредата.

Постепенно темпото на игра падна, като към края на мача Чавдар можеше да стигне и до победата, но с пропуски се отчетоха Пашов и Димитров. Така ЦСКА разочарова и логично стигна само до равенството срещу етрополци.


"Това не е ЦСКА, това е един посредствен и средняшки отбор. Не съм очаквал, че могат да играят толкова слабо. Ако продължават да играят така, нищо добро не ги чака", заяви веднага след проверката легендата на ЦСКА Спас Джевизов, който сега работи в школата на Чавдар и изгледа срещата в Правец в компанията на Христо Стоичков.

Това бе последна проверка на ЦСКА преди заминаването на отбора в Турция. Там армейците ще изиграят половин дузина контроли и ще останат две седмици.

ЦСКА - Чавдар Етрополе 0:0

ЦСКА: Караджов, Минев, Виданов, Акуаро, Грило, Тонев, П. Стоянов, Янев, Костов, Маркиньос, Платини

Чавдар: Яначков, Пашов, Стоев, Николов, Киров, Пиргов, Чочев, Вълчанов, Михайлов, Тончев, Краев