Един от голмайсторите за ЦСКА в дербито с Левски – Апостол Попов-Апата, заяви че опазването на Гара Дембеле не е кой знае колко сложна работа, но понякога тази задача се усложнява от съдийското толериране на синята перла, който често извършва нарушения, които се подминават от реферите.

„Според мен не е толкова сложно да се опази Дембеле. Треньорът Радуканов каза на мен и Коце Стоянов да сме пределно концентрирани и мобилизирани през цялото време и изрази увереност, че ще се справим със задачата си“, сподели Попов пред „Тема Спорт“.

„През август имаше голямо напрежение в отбора, а сега това е минало. Очаквам през пролетта да се представим по-добре. Трябва обаче да се знае и друго – през есента Левски ни победи, без да ни надиграе, а голът, който ни вкараха, бе след очевидно нарушение, което не бе маркирано. Просто загубихме несправедливо “, заяви Попов.

„Гара Дембеле е професионалист и добър футболист. Но според мен много фаулове не му се свирят в нападение. Съдиите му ги спестяват. Дават му голям толеранс. Спестяват му и много картони".

"На Дембеле всяко влизане му е с бутоните напред, но съдиите ги подминават с лека ръка тези ситуации. А после болката остава за нас, защитниците“.

„Гара има късмет, че няма във всеки мач да играе срещу ЦСКА, иначе може да си остане завинаги в Левски и няма да отбележи повече голове от тези, които вкара досега“, заяви той.