ЦСКА думна с 2:0 "войводите" от Сливен и записа четвърта победа през пролетта от пет срещи. Двата гола за "армейците" заби Спас Делев, като второто му попадение бе от явна засада, но такава не бе маркирана.

Със спечелените три точки ЦСКА се утвърди на третото място на три точки от Левски, но сините утре приемат Видима-Раковски.

Играчите на ЦСКА доминираха през целия двубой, търсеха повече победата и заслужено си я спечелиха. Футболистите на Сливен с нищо не показаха, че са дошли в София за нещо повече от минимална загуба и логично я регистрираха.


ЦСКА започна здраво мача и още от първите минути натисна гостите и ги натика в собственото им наказателно поле. Голът във вратата на Сливен висеше на косъм и той падна в 8-ата минута.

Тогава Спас Делев бе изведен зад защитата на "войводите" и с техничен удар не остави шансове на Караманов - 1:0. След това попадение "армейците" свалиха темпото на игра и заложиха на многоходови разигравания в средата на терена.

Това позволи на Сливен да създаде първото си положение пред Караджов. В 20-ата минута Димо Бакалов напредна в половината на ЦСКА, залъга двама играчи на армейците, но се засуети на дъгата на наказателното поле и топката му бе отнета.

Три минути по-късно Костадин Стоянов се озова сам срещу Евгени Караманов, но не успя да го преодолее, вратарят на Сливен показа класа и спаси отбора си от втори гол. Последва мощен удар на Колев от около 30 метра, но топката профуча над горната греда на Караджов.

В 31-ата минута Спас Делев вкара нов гол, но след явно положение на засада. Емил Гъргоров центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Сливен, където Шеридън леко чукна топката с глава към Делев, който от положение на засада я прати в опразнената мрежа - 2:0.

Четири минути по-късно армейците разнебитиха защитата на Сливен, при което Спас Делев се откъсна сам срещу Караманов и технично върна с пета топката към Тонев, който обаче стреля в аут и не успя да вкара. До края на полувремето и Шеридън записа пропуск, след пас на Тонев.


Второто полувреме започна мудно, като футболистите на двата отбора едва не приспаха от скука зрителите по трибуните. Едва в 59-ата минута се случи нещо интересно. Тогава Спас Делев изпълни отлично пряк свободен удар, но прати топката в горната греда на "войводите".

Футболистите на двата отбора едва не приспаха зрителите на стадиона с многоходовите си и безсмислени разигравания в средата на терена. В 76-ата минута Четин Садула напарви невероятен пропуск, като не успя да вкара от малкото наказателно поле след пас на Тонев.

До края срещата се доиграваше, Нелсън, Шеридън и Румен Трифонов записаха два пропуска, Тонев удари една греда и ЦСКА взе заслужена победа.

ЦСКА - СЛИВЕН 2:0

1:0 Делев (8)
2:0 Делев (31)