Шефът на стадион "Българска армия" Николай Донков заяви, че стадионът ще домакинства на мача между Литекс и ЦСКА от турнира за Купата на България на 20 април.

"Българска армия" официално получи лиценз, но проблемът с тревата още не е решен, заради което ЦСКА отложи завръщането си на своя стадион.

"Стадионът вече има лиценз. Всички документи са официално разписани - и от Свилен Нейков, и от всички останали институции. Мачът със Славия обаче няма да се играе на "Армията". Но за  Литекс е гаранция", коментира Донков пред "7 дни спорт".

"Във вторник се събрахме с ръководството и треньора, решихме да не рискуваме с тревата. Още повече, че прогнозите са за дъждовно време. Ще падне някой дъжд точно за Славия и може да стане по-голям проблем. А мачът с Литекс за Купата ни е суперважен, така че пазим терена за 20 април", добави той.

"Беше грешка мачът със Сливнишки герой да се играе на "Армията". Тогава там тренираха абсолютно всички юношески групи, играеха се и официалните мачове. Мъжкият отбор също се подготвяше там. Теренът буквално беше малтретиран. Никое игрище не може да издържи толкова много".

"Така че е много трудно да се възстанови. Фирма "Онтарио" прави всичко възможно. Просто на тревата й трябва по-хубаво време и ще стане. Бъдете сигурни - до мача с Литекс ще е готова".