Собствениците на ЦСКА от "Титан" ще трябва да се издължат на държавата за използван морски плаж, за да получат на концесия стадион "Българска армия" и спортния комплекс в Панчарево.

Фирмата на Димитър Борисов и Иво Иванов "Титан спорт", която е реалният собственик на армейския клуб, дължи 90 427 лв. по концесия за използване на плаж "Иканталъка I" в Каварна.

Тъй като дружеството не изпълняваше задълженията си, правителството разтрогна договора с него в началото на април.

Освен това "Титан чистота" дължи 2 025 917 лв. за стопанисване на централния плаж в Кранево от 2006 до 2010 г. и 334 505 лв. по концесия за плажна ивица "Бяла Карадере".

Тези суми обаче не са записани в решението за предоставяне на двете спортни съоръжения, въпреки заръката на премиера Бойко Борисов преди време да бъдат прихванати всички задължения на "Титан" към държавата, преди тя да даде стадиона на ЦСКА.  

От Министерството на регионалното развитие обясниха, че се водят дела за натрупаните задължения по трите концесии и те ще решат окончателния размер на сумите, тъй като се начисляват и лихви, пише в. "24 часа".

Според правителственото решение ЦСКА също ще трябва да плати дълговете си от 2.5 млн. лв. към държавата, като част от тях ще бъдат използвани за подобряване на двата спортни имота, които получава клубът. Сумата остана само 382 хиляди след последния ремонт на стадиона.

Процедурата за концесията трябва да стартира ведомството на Свилен Нейков, като срокът за отдаването е 10 плюс 20 години.

Червените са единственият клуб в елита, който плаща наем през последните години на държавата. Всички останали отбори си решиха тихомълком проблемите с помощта на правителство и община.

Левски взе безсрочно и безвъзмездно "Георги Аспарухов" от Стефан Софиянски в последния работен ден на служебното му правителство. През скандалната фирма "Софийски имоти" пък стадионът на Славия и дори паркът около него в Овча купел се оказаха апортирани в акционерното дружество.

Единствено Локомотив имаше сериозни проблеми, защото дори не се знаеше кой е собственик на техния стадион.