Наставникът на Славия Емил Велев даде пресконференция преди утрешния финал за купата на България между "белите" и ЦСКА.

"От месец и половина си повтаряме, че чакаме мача за купата и след всеки двубой за първенство казваме, че със следващия мач ще се подготвяме за финала за купата. Надявам се момчетата да разбират важността на тази среща, тъй като може друг път да не им се отдаде да играят финал”, каза Велев.

"Разговарях с тях и им споделих, че аз съм бил пет пъти на финал и искам те да подходят максимално концентрирано, защото много добре знаят, че при победа отиват в Европа."

"Освен всичко друго, да спечелиш купата е престиж, а и нашите фенове ще бъдат много щастливи, заради това футболистите трябва да дадат всичко от себе си."

"Забравяме негативните резултати от шампионата и сме насочили мислите си единствено за финалния мач. Надявам се да покажем друго лице в този мач, различно от това в първенството", допълни Кокала.

"Това, което тренирахме до този момент преди мача, мисля че можем да изненадаме ЦСКА в отделни моменти, но в България отборите трудно могат да се изненадат."

"Всичко зависи от нагласата, желанието и себераздаването на футболистите ми. Аз когато съм играл такива финали, съм се раздавал до последната секунда, дори и когато не можех да дишаш от умора."

"Трябва да направим хубав мач, защото мисля, че ще дойдат много хора на стадиона, а и теренът на националния стадион предоставя отлични условия, да се получи качествен мач."

"Не тренирахме на "Васил Левски", защото няма смисъл да се хабят излишни средства, като се плаща наем за една тренировка. Няма значение къде тренираме и играем, важното е да се раздадеш до край", продължи специалистът.

"Мотивацията при нас е двойно по-голяма, след като играем срещу ЦСКА. Съперникът направи добър полусезон, играят със самочувствие и на скорост, за това ще е по-сладко, ако ги победим и спечелим трофея. Непрекъснато си лягам и ставам с мисълта за ЦСКА”, завърши Велев.