БФС е заплашил ЦСКА с изваждане от "А" група. Централата е поставила ултиматум на армейците, че ако не се разберат с Лечков за дълг от 700 хиляди лева, ще изхвърчат от елита.

С нарочно писмо хората на Боби Михайлов са поставили срок до 1 юли да изчистят задълженията си към кмета на Сливен.


Изпълнителният директор на централата Борислав Попов е изпратил въпросното писмо на 10 юни, в което е посочен и крайният срок.


"Разбрах за писмото. С него обаче БФС подтиква ЦСКА да извърши престъпление. Няма как двата клуба да се споразумеят, без да бъда уведомен аз или моите взискатели".

"Няма вариант, в който ЦСКА да преведе пари директно на Сливен. След като има запор към ЦСКА, те са длъжни да го изпълняват. Трето задължено лице, каквито са армейците, няма определени срокове, в които да плаща".

"Оказва се, че Сливен дължи много повече, от колкото ЦСКА има да им дава. За момента "червените" са изплатили 200 хиляди лева и предстоят нови плащания", заяви частният съдебен изпълнител Милен Бъзински.

От ЦСКА се заканиха да дадат БФС на прокурор, заради казуса.
"Дълговете на ЦСКА в момента са по-малко от половината публични вземания на Сливен".

"Първите от тях са натрупани през 2005 година. Така че нямат основание твърденията, че заради нас не са плащали тези суми", категорични са от ЦСКА.