Нападателят на ЦСКА Килиан Шеридан се завърна днес в София, след като изкара няколко дневни проби в Шотландия. Ирландецът е пред договор с Хибърниън.

Таранът ще се подготвя самостоятелно на "Българска армия" до завръщането на "червените" от Холандия. От Хибс вече са изпратили оферта за Шеридан и чакат отговор от ръководството на ЦСКА.

„Казах на Шеридън, че искам да остане. Дали сме нашите параметри и ще видим какво ще стане”, призна наставникът на шотландците Колин Колдърууд.

Бившият футболист на Селтик изкара неуспешни проби в САЩ преди да се пробва в Шотландия.

В същото време се разбра, че ръководството на ЦСКА ще започне поетапно да води преговори с голяма част от настоящите футболисти, чиито договори изтичат през лятото на следващата 2012 година.

Цели десет играчи от тима на Милен Радуканов имат контракт само за още 12 месеца. Но най-приоритетна задача за шефовете е Борис Галчев. Халфът на ЦСКА има договор само до края на тази календарна година.

Със сигурност ръководство и треньорски щаб ще искат да задържат Галчев, който видимо се разви през последния сезон в ЦСКА, като дори стигна до националния тим на България.