ЦСКА разгроми с 3:0 Светкавица, записа осма поредна победа от осем срещи в първенството, но сериозно се измъчи в Търговище.

Със спечелените три точки "армейците" се изкачиха на върха в "А" група. Точни за "червените" бяха Мишел Платини и на два пъти Жуниор Мораеш през второто полувреме. ЦСКА постигна поредна победа, но като цяло разочарова с играта си.

Футболистите на Милен Радуканов доминираха почти през цялата среща. Показаха желание, битка, раздаване и заслужено взеха победата, но трябва обаче да се признае, че играта им не бе на висота и като нищо домакините можеха да вземат точка от този мач, но не си повярваха.

Светкавица заслужава само добри думи за този мач, но в крайна сметка регистрира категорична загуба независимо, че дълго време държеше 0:0 и не се виждаше как ЦСКА ще вкара.

Срещата започна с невероятен пропуск за Светкавица. Мохамед Талкол се откъсна сам срещу Райс Мболи, но реши да заложи на техниката и прехвърли вратата. Това положение стресна "червените" и те натиснаха домакините.

В 7-ата минута Борис Галчев изведе Спас Делев на чиста позиция, но звездата на ЦСКА стреля твърде слабо и изпусна страхотна възможност. Минута по-късно пък Янис Зику направи невероятен пропуск.

Грегъри Нелсън развинти отбраната на Светкавица отдясно и поднесе топката на Янис Зику, който от пет метра, вместо да я отклони само в празната врата, стреля силно над гредата в аут.

Румънецът се опита да вкара и от пряк свободен удар, но стреля в стената изградена от футболисти на Светкавица. В 20-ата минута все пак Зику опъна мрежата на "мълниеносците", но попадението му бе отменено поради игра с ръка.

Постепенно играта на ЦСКА избледня и се накъса, а домакините много правилно изнесоха действията в по-предни позиции.

Така се стигна до 30-ата минута, когато можеше да бъде отсъдена дузпа за Светкавица, за игра с ръка на Костадин Стоянов, но такава не бе свирена. До края на полувремето ЦСКА натисна, но нямаше положение и шанс за гол.

Второто полувреме започна с атаки за ЦСКА, като "армейците" вкараха, но попадението на Спас Делев бе отменено поради несъществуваща засада.

Делев бе на една линия със защитата на Светкавица, а в пасивна засада бе Мишел Платини, но съдийте се застраховаха и сгрешиха. Постепенно играта избледня, за да дойде 60-ата минута, когато Мишел Платини от три метра изпусна да вкара.

Шест минути по-късно бразилецът развинти отбраната на Светкавица, нахлу в наказателното поле, последва остър шут, рикошет в крака на Георги Георгиев, след което топката опъна мрежата за 0:1.

Това попадение даде увереност в играта на ЦСКА и "армейците" вкараха нов гол. Грегъри Нелсън центрира отдясно в наказателното поле на Светкавица, където Мишел Платини стряла мощно, Георгиев спаси, но топката попадна в Мораеш, който с глава опъна мрежата за 0:2.

До края на срещата ЦСКА тотално доминираше, вкара трети гол и записа категорична победа.

Първо в 81-ата минута Грегъри Нелсън натресе напречната греда, а пет минути по-късно Мишел Платини бе посечен в наказателното поле и от отсъдената дузпа Жуниор Мораеш направи 3:0. Така армейците записаха осма поредна победа и отново са №1 в "А" група.


СВЕТКАВИЦА - ЦСКА 0:3

0:1 Мишел Платини 66
0:2 Жуниор Мораеш 72
0:3 Жуниор Мораеш 88-дузпа

СВЕТКАВИЦА: 1. Ив. Георгиев, 3. Г. Георгиев, 6. Р. Стоянов, 7. Венков, 8. Христов (69-Тихомир Кънев), 10. Шоколаров, 11. Д. Димов (90-Маринов), 19. Талкол, 21. Мартинов (75-Еслам Магди), 23. Йорданов, 24. Иг. Дамянов

ЦСКА: 92. Райс Мболи, 3. Адемар, 5. Тодор Янчев-капитан, 6. Костадин Стоянов, 7. Спас Делев (82-Александър Якимов), 9. Мишел Платини, 11. Иван Бандаловски, 18. Борис Галчев (89-Станко Йовчев), 27. Янис Зику (51-Жуниор Мораес), 29. Грегри Нелсън, 66. Пламен Крачунов