Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев и националът Румен Трифонов няма да искат да бъдат отваряни Б-пробите, които да потвърдят резултатите от първите допинг тестове. Както е известно, Янчев и Трифонов бяха хванати със забранени вещества.

Двамата
се явиха днес в националния допинг център (НДЦ), след като дадоха положителна допинг проба след двубоя на "червените" с Лудогорец (2:2).

Янчев и Трифонов дадоха обяснения пред НДЦ
. След изслушването на играчите стана ясно, че те няма да искат отваряне на Б-пробите от Атина, които евентуално биха потвърдили резултатите от А-пробите.

Адвокат Борис Колев сподели, че няма смисъл от отварянето на Б-пробите, защото е ясен първоизточникът и няма да има други резултати.


"Няма да искаме отваряне на втората проба, защото е ясен източникът. Докторът е дал веществото. Разчитаме трите случая да бъдат гледани в едно производство и да има произнасяне до началото на февруари".

"За пробите на Мишел Платини и Борис Галчев не мога да потвърдя, защото не са пристигнали резултатите. Чакаме решението. Футболистите са невинни. Ще настояваме до последно да не получават наказание".

"Това е справедливостта. За мача с Литекс не очакваме положителни допинг проби, защото там доктор Крайнов не е давал този препарат. Странно е, че не са пристигнали още резултатите от срещата с Литекс", каза адвокат Колев.