Поредната битка от войната между ЦСКА и БФС гръмна днес.

От "Българска армия" разпространиха декларация срещу действията на футболната ни централа, които според тях са в ущърб на клуба.

В ЦСКА са недоволни относно казусите "Присо" и "Анисе".

"ЦСКА като клуб и като институция, има съществена роля в българския футболен живот. Ето защо ние няма да търпим гавра под каквато и да е форма с любимия ни ЦСКА. Клубът ще отстоява позициите си, ще брани честта си, ще държи на правилата, ще иска и търси справедливост", започва декларацията.

"Професионален футболен клуб ЦСКА изказва огромното си огорчение от действията или бездействията на различни комисии и служители на БФС, които демонстрираха двуличие в решенията си, спрямо всеки един постъпил при тях казус свързан с нашия клуб".

Става дума за мача с Локомотив Пловдив. "След последвалите събития, ЦСКА продължава да се чувства ощетен, ограбен и незащитен от органа, който според целта и задачите си в устава, трябва да съдейства на всеки един футболен отбор - БФС.  Ето защо, ние, поставяме своите логични питания като забелязваме с тревога, че техният брой се е увеличил драстично".

След което следват въпросите на червените:

- "Защо Присо няма да играе срещу Светкавица, след като вече и документално е установено, че е невинен? Кой в БФС ще поеме отговорност за този гаф?"

- Защо Локомотив Пловдив не получи адекватно наказание за бруталния расизъм, проявен към Присо от публиката му?"

- "Защо БФС сладкодумничи, че сертификатът на Анисе е в Литва и че той е картотекиран като аматьор там? Защо Анисе не е бил потърсен от БФС, както гласят правилата на ФИФА? Защо БФС се позовава на ФИФА, а не съблюдава член 23 от ПСТФ на БФС? Защо искането за издаване на трансферен сертификат на Анисе от 12 март, не е било придвижено от БФС до 20 март? Защо БФС плаши ЦСКА със санкция заради Анисе, след като на 5 април публикува на собствения си сайт становище, според което договора на Анисе с прекратен в съответствие с трудовото законодателство?".

- "Защо СТК на БФС се определи като некомпетентна да разгледа случая на Ива Караджов, а месец по-късно разгледа казуса на Анисе в детайли? Кога ще бъде картотекиран Анисе в БФС, след като по същия начин БФС вече картотекирал Иван Боладо и Димитър Телкийски?".

В деклерацията е засегнат въпроса и с играчите, които бяха заловени с допинг - Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов.

"Кой в БФС взе решение да се обжалват санкциите за допинга и защо? Кой в БФС скри писмото, че наказаните за допинг играчи са с възстановени състезателни права? Защо БФС не ратифицира решението на ДК на БОК в срок от 15 дни след постановяването му, както изисква нормативната уредба? Кой в БФС реши да поиска временно спиране на изпълнението на наказанията на играчите и защо?".

Накрая пише, че ЦСКА очаква бързи и адекватни отговори, както и справедливост и съблюдаване на законите и наредбите.