ЦСКА тотално се издъни при гостуването си на Миньор Перник и доста сензационно загуби мача с 0:2.

Двата тима се изправиха на стадиона на Мира в Перник, а "Чуковете" стигнаха до успеха след попадения на Борислав Стойчев в 52-ата минута и Ванчо Траянов в 82-ата минута.

След този резултат практически "Червените" изпуснаха перфектна възможност да се доближат на косъм до титлата.

Разликата между ЦСКА и Лудогорец в момента е едва две точки. "Червените" остават лидери в класирането с 66 точки в актива си.

Миньор пък е на 9-ата позиция с 34 точки. Жуниор Мораеш можеше да върне интригата в мача, но пропусна дузпа в 78-ата минута.



Срещата започна равностойно, като 'Армейците" трудно успяваха да създадат нещо интересно през първите минути на срещата.

В 3-ата минута се стигна до пряк свободен удар за гостите, но изпълнението на Карачанаков бе неточно.

Няколко минути по-късно Мораеш също стреля от фаул, но и неговият удар не бе особено прецизен и в крайна сметка не се стигна до нищо интересно.

В 30-ата минута се стигна до първата добра ситуация в мача.

Тя бе в полза на ЦСКА. Карачанаков стреля много опасно от границата на наказателното поле, но Чворович успя да избие топката и да я извади в корнер.

Две минути по-късно се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на Миньор, в която можеше да бъде отсъдена и дузпа.

Мораеш бе повален от Чворович, въпреки че бразилецът пръв игра с топката. Реферът обаче си замълча.

В 37-ата минута Миньор също стигна до нещо интересно и Илиев стреля от далечна дистанция. Топката обаче излезе в аут, въпреки че ударът бе доста добър.

В последните минути от първото полувреме и пред двата отбора се откриха голови положения.

В 43-ата минута Карачанаков стреля технично от дистанция. Чворович обаче улови топката.

В края на редовното време от първата част Том отправи мощен удар от наказателното поле, който Мболи с мъка спаси.

Второто полувреме започна прекрасно за домакините от Перник.

В 52-ата минута Миньор съумя да открие резултата. След центриране на Том, Борислав Стойчев игра с глава и прати топката във вратата на Райс Мболи.

Домакините можеха да стигнат и до втори гол в 60-ата минута.

Брахими излезе сам срещу Мболи и първоначално го преодоля, но след това алжирецът си протегна ръката и изби топката от краката му.

В 78-ата минута ЦСКА получи дузпа, която обаче бе пропиляна от Жуниор Мораеш, който изпълни много несериозен удар от "бялата точка". Наказателният удар иначе бе отсъден за игра с ръка на Христозов.

Две минути по-късно Том пропусна страхотно положение и лиши отбора си от второ попадение, заради егоистичната си игра. Бразилецът можеше да види непокрития Бибишков в наказателното поле, но се полакоми.

В 82-ата минута Ванчо Траянов вкара феноменален гол и направи резултата 2:0 в полза на Миньор. Македонецът отправи много хубав удар с десния крак от 25 метра и реализира.

В последните секунди от мача Коце Марков бе на крачка да направи резултата класически, но ударът му мина на косъм от страничната греда.

МИНЬОР - ЦСКА 2:0
1:0 Стойчев 52'
2:0 Траянов 82'

МИНЬОР: Чворович, Траянов, Христозов, Василев, Стойчев, Илиев, Брахими (75 - Maрков), Василев (90 - Михов), Том, Бибишков, Бумела

ЦСКА: Мболи, Попов, Бандаловски, Грънчов, Янчев, Галчев (76 - Томас), Мораеш, Крачунов, Присо, Карачанаков (65 - Паун), Дюлгеров (55 - Костов)