Доскорошният капитан на ЦСКА Тодор Янчев разкри защо е взел трудното решение да напусне любимия си тим. Ветеранът подаде молба за разтрогване на договора за три неполучени заплати.

"Не напуснах клуба заради пари. Взех окончателното решение на 4-и януари, петък. Тогава се случи това с така нареченото "уволнение" на Стойчо Младенов. Начинът, по който той бе отстранен, бе обиден. Писна ми и реших, че не мога да продължавам да се измъчвам", започна Янчев пред вестник "Меридиан мач".

"Имам договор с ЦСКА до лятото. Но реших, че е по-добре да напусна. Постоянно някой критикуваше представянето ми, което не е приятно."

"Заради документалното оформяне на случая ми, трябваше да мълча и да изляза на първата за годината тренировка. Разтрогнах своя договор след заниманието. Очаквам сега да се заговорят всякакви неща за мен, но не смятам да им обръщам внимание."

"За мен най-важен е отборът и винаги бих извадил пари от себе си, за да са добре нещата. Аз много добре зная кои са хората, които искаха да ме пенсионират, но имена не искам да назовавам. Ще им пожелая само едно нещо - да са живи и здрави. И нека са по-позитивни. Че така не е добре", завърши Янчев.