Треньорът на ЦСКА Миодраг Йешич заяви на днешната пресконференция, че ще изгони всички футболисти, които са участвали в смяната на последните наставници на тима.

"За бунт - питайте бунтовниците, разговаряйте с тях. Не знам откъде идват информациите. Казвам го за трети път и повече няма да го повтарям. Технически грешки прощавам - дали ще изпуснеш на празна врата. Тактически грешки обаче не прощавам", започна Йешич.

"Тактиката е дисциплина. Да не изпълняваш нещата, които ти се поставят. Има дисциплина на терена и извън терена. Този, който не е дисциплиниран на терена ще бъде такъв извън терена докато разбере, че трябва да изпълнява нещата, които му се казват. Не ме интересува как се казва."

"С имена няма да говоря, но има футболисти, които не изпълняват тактическите задължения. Говорим за мача с Литекс. Но това, което беше, беше. Вече е минало и няма смисъл да се връщаме към предишния мач. Сега гледаме напред."

"В групата за следващия двубой ще бъде този футболист, който е готов. А дали ще има бунт или няма да има бунт, аз вярвам на играчите. Не искам да вярвам, че някой умишлено прави грешки."

"Но дали са умишлени или случайни, всеки, който ги допуска, няма да играе. Малко са футболистите, които не са концентрирани. Радва ме, че повечето имат желание за игра."

"Искам през пролетта да спечелим най-много точки в сравнение с останалите отбори. Мисля, че ЦСКА ще завърши между първите три отбора. Убеден съм. Има и купа на България, която се надявам да спечелим."

"За мача с Литекс се пишат всякакви неща. Това е ваше право и не бих искал да влизам в пререкание с вас. Няма да говоря с ръководство и играчи през медиите. Всичко, което имам да го казвам, го казвам очи в очи на играчите - и то доста ясно. При мен всичко е откровено, не крия нищо."

"Просто не разбирам откъде идва толкова голяма омраза. Критиката, особено когато изгубиш мач, в цял свят е нормална. Някой път е и градивна. Този път обаче забелязах много омраза. Тези хора, които действат по този начин, ги съжалявам. Не виждам причина да има толкова много омраза."

"Разбрах, че съм единственият треньор-чужденец. Не виждам българските треньори от какво се плашат. Има толкова много омраза и то от хора, които не съм срещал през живота си. Това е малко прекалено."

"Преди всичко искам да обещая на запалянковците, че Миодраг Йешич ще работи за каузата на клуба - без компромиси. Първо ще напуснат тези, които са изгонили 10-11 треньори. След това може да си тръгне и Миодраг Йешич."

"Не се плаша. Надявам се, че тези неща ще доведат до резултати. Миодраг Йешич ще постави всеки един на своето място - там, където заслужава. Говоря за играчите. Разбира се всеки има право на мнение. Но няма да допусна футболист да ми се качи на главата. И да иска да си докара треньор, който му изнася. Не може играчите да определят процеса, тогава за какво е треньорът?!"

"Аз да искам да постигна някакви резултати и футболисти да ми определят как да стане - това изобщо не трябва да е предмет на дискусия. Върнах се в ЦСКА, за да направим нещо и точно затова ще ударя там, където трябва. От 4-5 години има един и същи проблем, който не е решен."

"Чета, че кондиционният треньор е велик. Не знам какво е доказал. Има ли купа?! Дали е помогнал на ЦСКА - не знам, но най-много е помогнал на предишния треньор да го изгони. През последните години има много напуснали, но има и хора, които винаги са тук без да печелят нищо."

"В ЦСКА ще има само работа, ред и дисциплина. Знам, че това трябва да е основното правило в ЦСКА. Този, който не иска да има работа, ред и дисциплина, в следващия период няма да е в ЦСКА", завърши Йешич.