ЦСКА врътна равенство 0:0 с Ботев Пловдив в дербито от 7-ия кръг на "А" група.

Мачът между двата тима бе качествен, като домакините определено могат да съжаляват, че изпуснаха победата.

Пловдивчани обаче имаха също своите положения. "Армейците" треснаха греда през първото полувреме чрез Вальо Илиев. 

Освен това и двата тима имаха чисти положения, макар и те да бяха малко. Maлко преди края на мача пък се стига до минискандал между Стойчо Младенов, Анатоли Нанков и съдията. В крайна сметка помощникът на Младенов бе изгонен. В 92-ата минута и Джаксън Менди получи червен картон. Той бе декориран с втори жълт заради симулация за дузпа в наказателното поле.

След този двубой Ботев е с 14 точки и заема 3-ото място в класирането, докато ЦСКА има 8 точки и е на 9-ото място.



Срещата започна активно за ЦСКА и през първите минути домакините опитаха да наложат натиск над противника си.

В 9-ата минута обаче гостите създадоха първата по-интересна ситуация в мача. Йордан Христов елиминира Милисавлевич и навлезе в наказателното поле, след което потърси свой съотборник около точката на дузпата, но нямаше кой да засече топката.

Три минути по-късно пък Иршак отправи мощен удар от 25-30 метра, но Черни се намеси и улови топката.

Постепенно обаче домакините леко позасилиха натиска и в 22-ата минута Емил Гъргоров видя Чочев, който с изключително силен удар от дъгата принуди Стаховяк да демонстрира страхотен рефлекс, за да лови топката. Полякът се затрудни, но все пак спаси вратата си.

Секунди след това домакините удариха и греда. Вальо Илиев засече с пета технично топката след корнер, но тя срещна страничния стълб и излезе в аут.

ЦСКА стигна до още един шанс пет минути след гредата. Косоко засече страхотно центриране на Гъргоров с глава, но ударът му не бе особено силен и не затрудни Стаховяк. Все пак обаче това бе сериозна опасност.

Ботев пък пропусна най-чистото положение от началото на мача. Тодор Неделев намери Мариян Огнянов сам срещу вратаря, но от един метър халфът стреля право в Черни.

Последваха няколко минути застой, но в самия край на полувремето се наложи Стаховяк отново да демонстрира добър рефлекс. Този път Марсиньо стреля директно от фаул и бе близо до гола, но полякът хвана ъгъла. 

Второто полувреме започна активно от страна на домакините и в 47-ата минута се стигна до удар на Косоко, но топката рикошира в Минев и стражът на гостите улови.

В 51-ата минута обаче и Ботев стигна до добра ситуация, след като Тодор Неделев стреля фалцово от 20 метра, но топката мина на половин метър над вратата.

Гъргоров пък пропиля най-доброто положение за домакините, след като в 55-ата минута бе изведен от Марсиньо сам срещу Стаховяк. Бадема обаче заложи на силата и прати топката над вратата от идеална позиция.

В 62-ата минута Ботев пропусна идеално положение, след като Мариян Огнянов стреля от движение, от близка дистанция, но ударът му не се получи и топката попадна право в ръцете на Черни.

Десетина минути след това Иршак изчисти топката в корнер пред погледа на Гъргоров, след като пресече остро центриране към бившия ас на Лудогорец.

В 86-ата минута Чочев можеше да донесе успеха на "Червените", след като засече с глава центриране на Марсиньо, но прати кълбото в аут. В 92-ата минута Джаксън Менди от състава на домакините си изкара втори жълт и червен картон. Той падна в наказателното поле на гостите в опит да си изпроси дузпа, но в крайна сметка бе изгонен.

До края нямаше повече голове и резултатът се запази.


ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

ЦСКА: Черни, Илиев, Попов, Менди, Милисавлевич, Янчев, Чочев, Дюлгеров (70 - Хауърд), Марсиньо (84 - Морейра), Косоко (70 - Карачанаков), Гъргоров 

БОТЕВ: Стаховяк, Минев, Грънчаров, Спрокел, Христов, Иршак, Анисе, Огнянов, Неделев (86 - Костов), Галчев, Ромарио (76 - Педро)