ЦСКА тресна с 6:2 Хасково в първи 1/16 финал за Купата на България и почти сигурно си гарантира място в следващата фаза на турнира.

Два гола за армейците заби Марсиньо, по един път се разписаха Василев, Долапчиев, Сидибе и Чочев. Точни за Хасково бяха Узунов и Алексиев.

ЦСКА доминираше изцяло в мача, създаде една дузина голови положения, вкара пет от тях и взе заслужена победа.

Трябва да се отбележи, че армейците допуснаха нелепи грешки в защита, които може да се окажат решаващи в срещи с по-опитни и можещи отбори.

ЦСКА започна атакуващо мача и още в началото притисна сериозно гостите от Хасково. Така се стигна до 7-ата минута, когато Марсиньо центрира от ъглов удар и Венци Василев с глава вкара за 1:0.

Две минути по-късно Ивайло Чочев изведе отлично Долапчиев сам срещу Ивайло Василев, но вратарят показа класа и спаси. Последва ново положение за ЦСКА. Марсиньо направи поредно центриране в наказателното поле на гостите, където Вальо Илиев стреля с глава, но в аут.

В 16-ата минута Менди се опита да намери Сидибе зад защитата на Хасково, но нападателят не успява да си спре топката и тя излезе в аут. Шест минути по-късно се стигна до дузпа за ЦСКА. Венци Василев бе съборен в пеналта на гостите и логично Таско Тасков посочи бялата точка.

Зад топката застана Марсиньо и направи 2:0. Последваха още мощни червени атаки, за да се стигне до 30-ата минута, когато армейците забиха ново попадение. Тогава Григор Долапчиев бе изведен срещу Ивайло Василев и с доза късмет успя да опъне мрежата за 3:0.

Две минути по-късно бе и най-сериозната опасност пред вратата на ЦСКА. Хубенов центрира в наказателното поле, но Емо Ангелов не успя да засече с глава. До края на полувремето последваха удари на Долапчиев за червените и Ангелов за Хасково, но не се стигна до гол.


Второто полувреме започна с нов гол за ЦСКА. Резервата Емил Гъргоров пусна страхотен пас към Марсиньо отдясно, последва фалцов удар и 4:0. Отговорът на Хасково бе силен, но неточен удар на Лозев.

Постепенно темпото на игра падна, а футболистите на ЦСКА намалиха изцяло оборотите и логично бяха наказани. В 58-ата минута Фо-Поре сгреши една топка и я прати на крака на Владислав Узунов, който с отсечен удар от дъгата на наказателното поле намали - 4:1.

Само две минути по-късно обаче ЦСКА вкара нов гол. Сидибе бе най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на гостите и отблизо вкара за 5:1. Това обаче не бе всичко.

След още две минути резервата Димитър Алексиев се възползва от детинска грешка на Вальо Илиев и технично прехвърли Райс Мболи.

Последва и удар на Владислав Узунов, но топката мина покрай вратата на ЦСКА. Постепенно темпото на игра падна, като армейците изцяло контролираха събитията и технично разиграваха. В 73-ата минута ЦСКА сътвори продължителна атака, но Марсиньо стреля в аут.

Десет минути по-късно Емил Гъргоров изпълни пряк свободен удар, при което топката се озова в краката на Ивайло Чочев, който с технични отигравания опъна мрежата за 6:2.

До края на мача не се случи нищо интересно. ЦСКА взе победата и си осигури комфортна преднина преди срещата-реванш. 


ЦСКА - ХАСКОВО 6:2

Голмайстори:
1:0 Василев (7)
2:0 Марсиньо (23-дузпа)
3:0 Долапчиев (30)
4:0 Марсиньо (49)
4:1 Узунов (58)
5:1 Сидибе (60)
5:2 Алексиев (62)
6:2 Чочев (83)

ЦСКА: М'Боли, Янчев(46' Гъргоров), Менди, Сидибе(63' Морейра), Марсиньо, Илиев (к), Чочев, Косоко(35' Карачанаков), В. Василев, Фо–Поре, Долапчиев 

ХАСКОВО: Василев, Марем, Колев (к), Чанев, Ангелов(61' Алексиев), Шекеров(46' Лозев), Скерлев, Крумов, Плахов, Узунов, Кръстев