Председателят на надзорния съвет на ЦСКА Лоурънс Дейвис говори за пръв път на живо пред медиите в България.

Англичанинът сподели, че знае за тима от началото на 80-те години, когато ЦСКА е срещнал и отстранил Ливърпул. Той добави, че в момента се водят преговори с известни клубове за партньорство, а и съвсем скоро клубът ще се сдобие с нов генерален спонсор.

"От малък съм футболен фен и знам, че ЦСКА е едно от големите имена в европейския футбол- от мачовете с Ливърпул. Искаме да върнем клуба на европейската сцена и той да играе в Шампионската лига", започна пресконференцията си Дейвис.


"ЦСКА е заспал гигант, страдащ от минали управления, но край на това. От два дни съм в България и говорих с много хора, които ме питаха какво става с ЦСКА. Усетих много ентусиазъм в тях, но и много загриженост. Затова съм тук - за да изправим ЦСКА на крака", продължи той.

"Имаме силен отбор, добър треньорски екип, а през зимата ще се подсилим. Нашата селекция ще се прави чрез партньорства с големи отбори. Вече имах среща с клубове от Великобритания, Катар и Обединените арабски емирства".

"Другата седмица имам среща със Селтик, който да стане наш основен партньор. Освен това говорих с Евъртън и богата фамилия от ОАЕ. Има варианти за генерален спонсор на ЦСКА, засега имаме оферти от три фирми".

"Избрах ЦСКА заради големите имена, които е дал - Бербатов, Стоичков, Мартин Петров, Стилиян Петров. Тук има още много таланти и чрез нашите контакти искаме да ги изведем в европейския футбол, както и да доведем европейски футболни таланти тук".

"Подобрихме отбора, треньорите са добри, има какво да се пооправя по базата и стадиона, но ние не правим далечни планове. Бъдете сигурни обаче, че ще бъдем готови за мача с Левски", увери Дейвис.

"Обещаваме абсолютна прозрачност. Няма да има сделки под масата или други неясноти, както досега. Днес имахме среща на Надзорния съвет, на която бяха поставени основите на плана за погасяване на всички задължения. Това ще стане до март-април 2014, освен 1-2 по-големи плащания".