Председателят "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков разкри, че в скоро време ще бъде направен план за реконструкция на стадион "Българска армия".

Той допълни, че с това съоръжение ще може да се кандидатства дори за Евро 2020, каквато е и амбицията на германската компания IFS, която се готви да построи стадион в "Овча купел".

IFS се надяваше ЦСКА да се съгласи да играе на тяхното съоръжение, но то е доста далеч от центъра на София, където "армейците" играят вече над 60 години и нямаше да се приеме добре от феновете.

"Тъй като темата за нови стадиони в София, които ще кандидатстват за Евро 2020, в момента е много актуална, искам да кажа, че ние ще направим един инвестиционен проект, с който стадионът ще се разшири до 34 000 места."

"За да кандидатства определен стадион за Евро 2020, минималният му капацитет трябва да бъде 33 000 места, а не както се тиражира в момента, че 30 000 са достатъчни".

"Съвместно с клуба ще представим нашия проект на министерството, за да бъде разгледан. Считаме, че това е един от стадионите с най-голям шанс да попадне сред избраните, тъй като има прекрасна транспортна инфраструктура. Освен това има буферни зони за паркиране, ще кандидатстваме и за втори такъв паркинг на бул. Драган Цанков."

Няколко седмици се чакаше да излезе официална информация относно подписването на договора между "червения" клуб и "ЦСКА Завинаги". Той стана факт през тази седмица.

"Всички формалности по регистрацията на сдружението са вече факт. Постигнахме споразумение с футболния клуб, което се изразява в два етапа. Първият етап е да изградим терените за ДЮШ, които се намират пред входа на стадион "Българска армия", бившите тенис кортове. Паралелно с това ще направим и сектор "А" на стадиона."

"Става дума за реконструкция, а не за изграждане на нов стадион. Не трябва да се бъркат нещата."

"След това е ред на сектор "Г". Това е програмата до началото на пролетния полусезон. Така капацитетът на стадиона ще се увеличи значително. Самите сектори "А" и "Г" ще бъдат лицензирани и ще отговарят на всички изисквания за провеждане на състезания."

"В рамките на следващия сезон ще довършим сектор "В", където работата ще бъде по-сериозна и ще протече по-дълго време. Най-накрая ще завършим със сектор "Б".

"Амбицията на сдружението е да изградим терените за децата, след което да помогнем за модернизацията на стадиона."

"На трето място е Панчарево, но само ако ЦСКА има нужда от нас. По време на преговорите разбрахме, че клубът може би ще завърши самостоятелно строежа там", разкри той.