Локомотив Пловдив постигна четвъртата си поредна победа в първенството, след като удари с 1:0 ЦСКА в Пловдив. Със загубата пък ЦСКА прекъсна победната си серия, която преди днешната среща се състоеше от 6 поредни успеха.

Първото полувреме премина на необичайно високо за нивото на "А" група темпо, а Локомотив откри със страхотен гол на Крис Гади още в 24-ата секунда. До края на полувремето двата тима си разменяха опасни атаки, а Неманя Милисавлевич пропусна да изравни на празна врата.

ЦСКА започна по-активно втората част, но защитата на Локо почти не оставяше шансове на "червените". Така "железничарите" заслужено стигнаха до успеха.

С победата Локомотив измести ЦСКА от третото място и преди утрешните мачове дори се изравни на върха с Литекс и Лудогорец. "Армейците" пък отстъпиха с една позиция и вече са четвърти с 26 точки.



Срещата започна с гол от съблекалнята на Крис Гади. След центриране отдясно, Мартин Камбуров свали с крак към Гади, който откри с хубав диагонален удар, пращайки топката в далечния ъгъл на Черни.

ЦСКА имаше възможност да върне попадението съвсем скоро, но  Марсиньо, който се откъсваше сам срещу вратаря, след като преди това бе изведен с дълъг пас, не успя да овладее топката и подари кълбото на Йордан Господинов. В 13-ата минута Милисавлевич направи страхотен пробив, след като излъга трима защитници на Локо и стигна до аутлинията, но пасът му по земя беше избит.

5 минути по-късно Джаксън Менди донесе главоболия на съотборниците си, след като изгуби една топка пред наказателното поле. Тогава Маламов пое кълбото, но ударът му от около 22 метра бе прекалено слаб.

След половин час игра се откри страхотен шанс за Милисавлевич. Сърбинът обаче не успя да вкара на празна врата с глава от 6-7 метра, след като преди това Йордан Господинов не изби добре една центрирана топка.

В последните 5 минути на полувремето Локо имаше добри предпоставки да удвои. Добър пробив на Маламов отляво обаче завърши с неуспешно подаване по земя. След друга контраатака Дани Кики напредна по крилото, но пасът му към оставения непокрит в наказателното поле Мартин Камбуров бе твърде дълъг.

ЦСКА започна доста активно второто полувреме, като Марсиньо и Гъргоров отправиха далечни изстрели, които обаче бяха неточни. Локо отговори с добра контраатака, която завърши с удар на Дани Кики от границата на наказателното поле. Топката тогава мина на около половин метър от гредата.

"Червените" се настаниха в половина на Локо, но така и успяваха да пробият пловдивската отбрана. Вместо това Локомотив можеше да удвои в 77-ата минута, след като Диего Фераресо стреля от 25 метра и малко не достигна на удара му да препарира Черни за втори път. Вместо това топката облиза външната част на гредата.

Гостите продължаваха да атакуват, но доста стихийно. "Черно-белите" обаче контраатакуваха доста по-опасно, тъй като "армейците" се бяха оголили сериозно в защита.  В 84-ата минута Милисавлевич стреля диагонално в близкия ъгъл, но Господинов отрази. Малко преди края и Гъргоров отправи хубав плътен удар, но право в обсега на вратаря. В добавеното време се получи разбъркване в наказателното поле на Локо, Кировски отправи удар от 5-6 метра, но имаше прекалено много защитници пред него и не постигна нищо.

До края на срещата Локомотив се окопа в наказателното си поле и устиска победата.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:0

1:0 Гади 1`

Локомотив:
Господинов, Тодоров, Н`Дайе, Тунчев - к, Камбуров, Аймен, Илиадис, Кики (73 - Лазаров), Маламов (82 - В. Георгиев), Гади (88 -  А. Георгиев), Фераресо

ЦСКА: Мболи, Фо-Поре (65 - Караначаков), Менди, В. Илие - к, Попов, Чочев (79 - Кировски), Янчев, Милисавлевич, Марсиньо, Гъргоров, Сидибе (58 - Морейра)