ЦСКА продаде Ивайло Чочев на италианския елитен Палермо. Новината бе оповестена, както в официалния "Туитър" на италианския клуб, така и в сайта на "Червените". Контрактът е за 3 години и младокът ще играе с фланелката номер 18 в италианския тим

Днес в 15:00 часа е бил подписан договорът между сицилианци и българския полузащитник, отбелязва се в страницата на "Армейците".

"Договорът е за 3 години и  е безспорен успех за двата клуба, а и за Ивайло Чочев. 21-годишният армеец ще играе в Серия А  и се ползва със специалния интерес на президента на италианците Джампарини и спортният директор Чераволо. Преговорите се водеха между председателя на НС на ПФК ЦСКА АД Александър Томов и изпълнителния директор Александър Тодоров от страна на ЦСКА и от президента и спортния директор от страна на Палермо", пише още сайтът на ЦСКА.

Всички от ЦСКА пожелаха успех на Чочев в новия му отбор.

"От Палермо показаха, че ме искат най-много и ще разчитат на мен. Освен това имат проект, който е свързан с млади и опитни играчи. Смятам, че това е мястото за мен. Тръгвам си с най-добри чувства от ЦСКА. Сбъднах си детската мечта да играя за “червените” и се надявам да съм оправдал очакванията на и извън терена", коментира Чочев пред "Канал 3".

"Надявам се съвсем скоро отборът да се оправи и да радва великите си фенове, които не заслужават това. Благодарен съм на всички мои съотборници и всички свързани с клуба, тъй като благодарение и на тях подписах в едно от най-добрите първенства", добави младият талант.

Още няма официални данни за трансферната сума, но това, което се знае, е че тя със сигурност е седемцифрена и е в евро, като солидна част от парите трябва да отидат в Чавдар Етрополе.