Големият лидер на ЦСКА през последните години Тодор Янчев изрази благодарности към всички от клуба след днешния му бенефис срещу Берое. Днешният ден бе последен на футболния терен за опитния халф и той окачи бутоните на пирона.

„Искам да изкажа моята благодарност на спортно-техническия екип, специално на Младенов. Имам шанса да се уча от най-добрия специалист, с когото съм работил, а  работил съм с много. Но той възпитава армейския дух, предава го в нашите футболисти. Учи ги на това, че ЦСКА е повече от клуб. Още помня първите му разбори, малко хора го правят. Голям респект към него”, каза той на пресконференцията след мача с Берое, който беше и бенефисен за него.

„Всеки един гол си е ценен.  Както знаем, аз не съм от футболистите, които вкарват често. За мен всеки един гол, без значение кой го е вкарал, е важен. Всеки гол е благодарение на труда на всички момчета”.

Янчев допълни, че решението той да бъде само помощник треньор, без повече да играе, е взето преди лагера в Боровец. Той добави, че така е по-добре, когато се спазват ясни правила, а освен това футболистите няма да се притесняват, когато е сред тях.

"Защо днес не играхме много добре? Всичко това си има причина. Два дни по-рано се прибрахме, има аклиматизация, там беше студено. Има натрупана умора от лагера без почивен ден. Освен това привлякохме много нови футболисти. Вижда сме, че имат качества, но трябва търпение, това е като да завиеш болт в колата и да няма проблеми. Вярваме в новите, затова и бяха привлечени. Ще им помогнем да бъдат новите Бадема, Тошко или Чочев. Футболът може без всеки. Честитя на Чочев за чудесния трансфер. Едно страхотно момче. Сега ще търсим негов заместник”, добави Тошко Янчев.

„Когато искаш да си добър, трябва да се посещаваш в него и да го правиш със сърце. Благодаря и на съпругата си, която е поставяла моята кариера на първо място. Трябват и лишения, има време и за веселие. Срамът, ако не си подготвен за даден мач, е много голям. Поне за мен. Бих апелирал всеки млад футболист да работи със сърце”.

„Благодаря и на Розова долина, където се изградих, после преминах в Нефтохимик. Болно е това, което се случва с клуба. Бургас не заслужава да няма отбор в А група. Благодаря и на Венци Стефанов, който ме разбра, че искам да се върна на Армията. ЦСКА е отборът на моята сърце, като малък гледах мачовете с децата в квартала и си мислихме, че сме Стойчо Младенов, Христо Стоичков. Моят апел към децата е да мечтаят, да си ги отстояват и никога да не се отказват”, каза още Янчев.