Обновеният състав на ЦСКА завърши 1:1 срещу молдовския Зимбру в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа, състоял се на националния стадион "Васил Левски" в София.

Гостите откриха резултата изненадващо след около половин час игра чрез Алексеев, но натискът на ЦСКА даде резултат и преди почивката Карачанаков материализира центрирането на Василев.

През втората част ЦСКА продължи да бъде по-активният отбор, но така и не успяваше да стигне до голово положение. В 87-та муинута българският отбор извади късмет, защото Гросу нацели страничната греда.

Реваншът между двата отбора е след седмица и ще се играе в Кишинев.


В самото начало на срещата Бергонси отправи удар към противниковата врата, но той се оказа доста неточен. После Иван Стоянов пробва остро центриране, което не се получи.

В осмата минута се стигна до мощен снаряд на Венци Василев от около двайсетина метра, но стражът на гостуващия отбор внимаваше и успя да боксира.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато Тони Силва потърси Сънди и Иван Стоянов с остро центриране отдясно, но защитата на Зимбру изчисти.

В средата на първото полувреме Иван Стоянов изведе Йоахим, но той не успя да догони кълбото. После вратарят на Зимбру спаси изстрел на Маркиньос, а добавката на Йоахим не се получи.

Най-изненадващо Зимбру откри резултата в 31-та минута. Александру Дедов центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на родния тим, където Сергей Алексеев чукна топката с глава и тя влезе в мрежата зад Дивиш.

ЦСКА веднага опита натиск. Два поредни шута на Йоахим бяха блокирани, а после нападателят би покрай вратата на гостуващия състав.

Логичното се случи в 41-та минута, когато ЦСКА напълно заслужено стигна до изравнително попадение. Венци Василев се включи на скорост по лявото крило и след като видя включването на Карачанаков на далечната греда, центрира веднага към него с левия крак. Карачанаков засече от движение с десния крак и прати топката във вратата на молдовския отбор.

В добавеното време на първото полувреме "червените" можеха да стигнат до пълен обрат, но Василев стреля над напречната греда след центриране на Стоянов.

Българският отбор започна целеустремено след почивката и Антон Карачанаков опита силен удар, минал над напречната греда. След това опасен шут на Маркиньос донесе само корнер.

Десетина минути след подновяването на играта защитата на ЦСКА проспа рутинно центриране в наказателното си поле, но ударът с глава на Павлючек мина покрай левия страничен стълб. Минути по-късно Крачунов блокира удар на Дедов.

В средата на втората част Карачанаков отправи пореден силен изстрел от пряк свободен удар, но Русу показа чудесен рефлекс и изби. По-късно Йоахим разсмя публиката с нескопосано изпълнение около дъгата.

Зимбру успя да накъса играта и двубоят се развиваше изцяло по вкуса на молдовския отбор. В същото време ЦСКА изглеждаше доста безидеен в офанзивен план и не успяваше да преодолее дефанзивния вал на опонента си.

Десетина минути преди края на редовното време Мартин Камбуров изпревари защитник на гостуващия тим и отправи удар, който обаче беше блокиран.

В 87-та минута късметът покри ЦСКА след бърза контраатака на Зимбру. Влезлият като резерва Гросу заложи на плътен удар отдясно, на кълбото срещна дясната греда и излезе в аут.

"Армейците" опитаха да отговорят, но липсата на ясни идеи в редиците им отново принуди Карачанаков да бие от дистанция. За пореден път той не уцели вратата.

В добавеното време Русу спаси нов удар на Карачанаков, а после Попов не успя при добавката.

 

ЦСКА - Зимбру 1:1

0:1 Алексеев - 31'

1:1  Карачанаков - 41'

 

ЦСКА: Дивиш, Крачунов, Попов, Венци Василев, Супусепа, Сънди (Камбуров - 46'), Тони Силва (Карачанаков - 36'), Бергонси, Иван Стоянов (Галчев - 62'), Маркиньос, Йоахим

Зимбру: Русу, Времеа, Ерхан, Бурджю, Ярдан, Павлючек, Дедов, Кептин (Спатару - 60'), Антон (Потерниче - 45'), Климович, Алексеев (Гросу - 82')