Феновете на ЦСКА ще осъществят безпрецедентна форма на протест срещу своите любимци по време на "Вечното дерби" с Левски заради отпадането на тима от Лига Европа.

"Червените" отпаднаха доста позорно от втория по сила европейски турнир, след като отборът бе елиминирaн от молдовския Зимбру срещу когото момчетата на Стойчо Младенов бяха абсолютни фаворити.

Всички фенове на "червените" ще бъдат в централния сектор "А" по време на дербито, докато сектор "Г" ще остане напълно празен. По този начин ултрасите на ЦСКА ще изразят недоволството си от начина, по който клубът отпадна от европейските клубни турнири след две равенства с молдовския Зимбру.

Решението на феновете вече е съгласувано с полицията. 

Ето какво казват в обръщението си привържениците на "армейците":

Момчета и момичета, Искаме да Ви съобщим, че след среща между организираните привърженици на ЦСКА София, бе взето решение на утрешния дерби мач с „отбора на всички власти”, нашето присъствие на стадиона да бъде само и единствено в сектор „А” на националния стадион „Васил Левски”.

Причината за това действие е недоволството ни от спортно – техническия състав и ръководството на тима. Знаем колко тежък момент изживява клубът и именно, заради това утре отново ще бъдем на стадиона. Защото няма по – важно нещо от това да сме на стадиона, на всеки един мач, един до друг, единни и силни. Всички ние сме от ЦСКА и го подкрепяме с всички сили на стадиона, не заради някой конкретен футболист, треньор или ръководител.

Ние сме там, заради идеята ЦСКА, заради магията на четирите свещени букви. Така ще бъде и утре. Публиката на ЦСКА винаги е била нещото, с което клубът може да се гордее, дори и в най-трудните моменти. Нека го покажем отново. Но виновниците за позорното представяне в четвъртък не бива да се успокояват. Независимо от резултата в неделя, отговорност ще бъде търсена както от хората направили и позволили безпрецедентна като бройка селекция, така и от определени футболисти, които системно са засичани да нарушават спортния режим и други, които не осъзнават в кой клуб се намират. Но всичко това след неделя.