ЦСКА постигна разгромна победа с 5:0 над Марек в среща от 6-ия кръг на "А" група, която се игра на стадион "Българска армия".

Домакините тотално надиграха новака в елита и безпроблемно стигнаха до крайния успех.

Попаденията пък бяха дело на Буш, Карачанаков, Кукоч, Тунчев и Маркиньос съответно в 16-ата, 23-ата, 35-ата, 74-ата и 87-ата минути.

Не може да не се отбележи изключително силната игра на новото попълнение Кукоч в този мач. Хърватинът показа перфектна игра както в защита, така и в офанзивен план. 

След този мач "Армейците" са еднолични лидери в класирането с актив от 13 точки.

Днешната среща е трето поредно домакинство на тима през този сезон в което ЦСКА не допуска попадение
 



Срещата започна активно за домакините и те стигнаха до два корнера само в рамките на първите минути от които не излезе нищо фрапантно пред противниковата врата.

Все пак резултатът не закъсня и в 16-ата минута Буш се разписа. Той получи отличен пас от Сънди и навлезе в наказателното поле, след което с хубав удар прокара топката между краката на противниковия страж и реализира.

В 23-ата минута Карачанаков вкара след страхотен удар от фаул и така направи преднината на ЦСКА по-комфортна.

Последваха няколко не толкова интересни минути, но в 32-ата Карачанаков направи уникален пропуск. Маркиньос го намери сам срещу вратаря, но крилото от метър-два прати топката извън очертанията на вратата.

Новото попълнение Кукоч вкара страхотен дебютен гол за отбора, след като от дистанция около 30 метра с много силен удар прониза противниковия страж. След изпълнение на фаул Карачанаков пусна топката назад към хърватина, който вкара брилянтно попадение.

До края на полувремето пък не се случи нищо кой знае коллко интересно и резултатът се запази до почивката.

Второто полувреме започна силно за домакините и в 49-ата минута Карачанаков прати топката във вратата след страхотна атака на ЦСКА, но попадението бе отменено заради засада.

Съвсем логично темпото в играта на домакините поспадна, след като те стигнаха до изключително комфортен аванс до почивката.

В 63-ата минута Йоаким направи фрапантен пропуск. Силва навлезе в наказателното поле и намери през куп играчи нападателя, който обаче отигра топката по изключително неадекватен начин и би в тялото на бранител.

Две минути след това отново Йоаким "блесна". Този път пропускът му бе по-фрапантен. От около три метра без да има защитници около него той би право в тялото на вратаря.

В 71-ата минута пък Буш можеше също да се разпише, но с хубав удар нацели страничната греда, вместо да вкара. Три минути след това Кукоч отправи удар от малък ъгъл и Михайлов не успя да избие добре топката, след което тя попадна в Тунчев, който от близка дистанция вкара за 4:0.

В 84-ата минута Соарес опита да преодолее елегантно Михайлов, но не успя и пропиля чудесен шанс за отбора си, а малко след това пък Йоаким пропусна сам срещу вратаря.

Маркиньос вкара за 5:0 в 87-ата минута. Той изпълни по страхотен начин пряк свободен удар и прати кълбото в горния ляв ъгъл на Михайлов, за да оформи крайния резултат.

ЦСКА - МАРЕК 5:0
1:0 Буш 16'
2:0 Карачанаков 23'
3:0 Кукоч 35'
4:0 Тунчев 74'
5:0 Маркиньос 87'

ЦСКА: Дивиш, Тунчев, Попов (73 - Причиненко), Илиев, Кукоч, Сънди, Силва, Фелипе (59 - Соарес), Маркиньос, Карачанаков (58 - Йоаким), Буш

МАРЕК: Михайлов, Лахчев, Н. Николов, Б. Николов, Диков (62 - Кръстовчев), Илиев, Андонов, Димитров, Тончев, Василев, Бибишков