ЦСКА постигна успех над Локомотив София с 3:0 в столичното дерби от 9-ия кръг на "А" група между двата отбора. Срещата се игра на стадион "Българска армия". 

"Червените" показаха по-добра игра и успехът им бе напълно заслужен.

Жуан Фелипе откри в 52-ата минута, като това бе негов трети пореден гол в трети пореден мач за отбора.

Буш вкара в 57-ата минута, а в 93-ата и Жоаким се разписа за крайния резултат.

След този мач ЦСКА вече има 20 точки в класирането и е едноличен лидер. 

 


 

Срещата започна активно за гостите и в 9-ата минута Кукоч отправи страхотен удар от фаул. Той шутира около 32 метра и насочи топката към лявата греда на Митрев, но стражът се намеси перфектно и със сетни сили изби кълбото в корнер.

В 13-ата минута домакините стигнаха до втора добра ситуация. Венци Василев намери перфектно Буш сам срещу вратаря, но румънецът не отправи хубав удар и позволи на Митрев да направи страхотно спасяване с крак.

Две минути след това големите пропуски за ЦСКА вече бяха три на брой. Карачанаков центрира ниско към далечната греда, а Илиев изпробва да вкара топката със шпагат в мрежата, но броени сантиметри го разминаха от попадение.

В 27-ата минута Жуан центрира в наказателното поле на Локо и топката попадна право на крака, на Тунчев. Бранителят отправи удар, но защитник на Локо го блокира. 

Две минути след това реферът Цветан Кръстев пожали Румен Трифонов, като не му показа втори жълт и червен картон. Бранителят имаше вече един жълт картон, а след това задържа много грубо Тони Силва, но му бе спестен втори.

В 35-ата минута пък съдията отмени гол на Локо. Генов центрира от ъглов удар, а Ранджелович с глава реализира. В ситуацията обаче сърбинът връхлетя Василев с лакът в главата и в крайна сметка бе отсъден фаул в предни позиции.

До края на полувремето не се стигна до нищо интересно и резултатът се запази при нулево реми.

Второто полувреме започна ударно за домакините. В 52-ата минута те стигнаха до гол аванс и откриха резултата. Фелипе отбеляза попадение в трети пореден мач. Той бе намерен от Силва около дъгата, след което с хубав удар реализира и даде аванс на тима си.

Точно пет минути след това Буш удвои преднината на отбора си. Елтон направи уникална грешка и върна топката твърде леко към Митрев, а румънецът първи стигна до нея и с техничен удар покрай стража на Локо реализира.

През следващите минути не се случи нищо кой знае колко интересно. В 74-ата минута Генов отправи хубав удар, който обаче не намери очертанията на вратата, на Дивиш.

В 79-ата минута ЦСКА направи безумен пропуск. Маркиньос се подигра с вратаря на гостите и отбраната им, а Митрев се хвърляше около точката на дузпата, за да избие топката. Бразилецът с български паспорт обаче не уцели момента на удара и пропиля ситуацията.

В 93-ата минута домакините стигнаха до класическия успех. Ранджелович реагира много лошо при удара на Жоаким, а след това Буш се пребори с Митрев и промуши топката покрай него. В крайна сметка обаче Жоаким достигна до кълбото за по-сигурно и от метър го довкара. 

ЦСКА - ЛОКО СФ 3:0
1:0 Фелипе 52'
2:0 Буш 57'
3:0 Жоаким 93'

ЦСКА: Дивиш, Тунчев, Илиев (63 - Причиненко), Сънди (85 - Жоаким), Маркиньос, Василев, Рибейро, Карачанаков (58 - Соарес), Кукоч, Силва, Буш

ЛОКО: Митрев, Ранджелович, Трифонов, Елтон, Бранеков, Генов, Романов, Иванов, Том, Ливраменто, Шехуди (77 - Димитров)