Полузащитникът на ЦСКА Еденилсон Бергонси даде интервю за клубната телевизия на "армейците", в което сподели, че намира доста прилики между треньора си Стойчо Младенов и наставника на Левски Георги Иванов, с когото работеха заедно в Черно море.

"Стойчо Младенов е бил много добър нападател. Аз го познавам като треньор още преди да дойда в ЦСКА. Когато ми се обади, се съгласих веднага. Харесва ми да работя с него", сподели Бергонси.

"Впрочем има доста прилики между Младенов и Георги Иванов. Начините им на обучение се доближават много един до друг. И двамата ти дават вътрешен заряд, който поражда желание за победа."

"Радвам се, че най-после успях да се разпиша, дано вкарам още. Харесва ми много в България - както в София, така и във Варна. В ЦСКА обстановката е доста приятна."

"Обичам много да пътувам из страната заедно със съпругата си. Бил съм в Банско, Бургас, Пловдив... навсякъде е хубаво. Мислите ми са изцяло насочени към футбола - когато не играя, гледам мачове по телевизията."

"Любимият ми отбор е Милан, а след състезателната си кариера сигурно ще се насоча към треньорството. Напуснах Бразилия още на 18, за да премина в Белгия. Но там се оказах без пари и трябваше да се върна."

"Излязох в чужбина отново на 22 - тогава заиграх в Италия. Оттогава насетне не съм се прибирал. В ЦСКА колективът е много силен, помагаме си взаимно. Това е и причината да вървим толкова добре в шампионата", добави Бергонси.