Капитанът на ЦСКА Александър Тунчев призна, че в отбора са подразнени от отношението на Лудогорец към "Червените".

Тази събота двата тима се изправят един срещу друг в дербито на родната А група. Мачът е от 16.00 часа на стадион "Българска Армия".

Шампионите изостават на 5 точки от лидера в класирането ЦСКА, но въпреки това от началото на сезона не показват особена загриженост за това. Президентът на клуба Кирил Домусчиев пък многократно признава, че играчите му не са мотивирани да играят срещу българските съперници след мачове в Шампионската Лига.

"Ние не сме по-слаб отбор или по-малък клуб. Лудогорец има да извърви много дълъг път, за да ни стигне, а и надали някога ще се доближи до нашата история", коментира Тунчев в интервю пред клубната телевизия на ЦСКА.

"Техните думи по наш адрес ни обиждат в някаква степен, несъмнено дразнят. Посто­янно се спекулира, че едва ли не сме случайно на първото място. Но аз съм убеден, че в събота ще покажем, че това не е така и съвсем закономерно сме лидери".

"Двубоят с Лудогорец ще е за престиж. Но и не му отдаваме прекомерна важност. В съблекалнята цари доста добро настроение. Всички са позитивно настроени за срещата и я чакат с голямо нетърпение".

"Невинаги отборът, който е по-класен, печели. Често важна роля изиграва мотивацията. А ние знаем как да се надъхаме за ключовите мачове. Стойчо Младенов умее да влиза под кожите ни. Готови сме да дадем всичко от себе си и нямаме намерение да отстъпим нито педя земя".

"Имаме нужда от подкрепата на нашите фенове. Те са нашият 12-ти играч. Сигурен съм, че те ще напълнят стадиона".

Той коментира и темата с чуждите футболисти в българското първенство.

"Даваме малко повече толеранс (от необходимото) на чужденците. Трябва да изискваме повече от чужденците. Те трябва да са класа или две над редовите футболисти".

Накрая Тунчев сподели и за боксовия мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко за световната титла по бокс.

"Гледахме мача на Пулев с Кличко, бяхме доста хора, като фенове, но не се получи".