Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви за пореден път, че милее силно за клуба, но в същото време не може да гарантира нищо.

Той призна, че е в правото във всеки един момент да си тръгне, тъй като вече е изпълнил моралния си ангажимент към отбора.

"В правото си съм във всеки един момент да си тръгна, защото съм изпълнил моралния си ангажимент към ЦСКА. Когато и да взема подобно решение, трябва да бъда разбран", заяви той в предаването "Спорт в обектива" по "Канал 3".

"Всичко си има своя лимит, а аз не съм безгрешен. Във всеки един момент силите и нервите на един човек не издържат. През 2008 година напуснах, защото започна разпродажба на отбора. Но и за тогава нямат право да ме обвиняват. Не крия, че съм имал оферти от други клубове, но съм преценял да остана", добави наставникът.

Той говори за състоянието на "армейците", които са лидери в класирането на "А" група, независимо че имат сериозни проблеми.

"ЦСКА е клуб-феномен, марка, с най-много привърженици и е нормално да има най-голям интерес към нас. Клубът все още не е стабилизиран, няма я нужната финансова стабилност. Липсват ни много неща, които могат да дадат тласък за развитието ни. Не може да гледаме само резултатите. Спортно-технически има стабилитет, но в организационен план има какво да се желае още. Трябва да надграждаме. Ако няма стабилитет, няма как да побеждаваме Зимбру и Мура", продължи Младенов.

"Когато обикалях из България и търсех спасители, на почти всички врати не ми отваряха. Никой не искаше да се отзовава. Александър Томов сам се нагърби. Още тогава казах, че ще са нужни няколко години, за да започнат хората да се навиват да ни помагат.

"Но след тази успешна година и тази прозрачност, която показва ръководството, мисля, че бизнесмените ще погледнат по-сериозно към ЦСКА. Те проумяват прозрачността, която демонстрираме в клуба. Искам да използвам възможността да благодаря на всички, които ни помагат по един или друг начин".

"След това той се върна към словесната си война с шампиона Лудогорец и неговия собственик Кирил Домусчиев: "Темата за Домусчиев е изчерпана. Аз стоя зад думите си и не искам повече да коментирам. Нека мачовете се решават на терена. Ако е така, българският футбол ще се развива".

Стойчо Младенов посочи и положителните черти на клуба от Разград.

"Това, което се направи в Лудогорец е светлина в тунела. Трябва да им се отдаде заслуженото. Евала му правя на Домусчиев. Гриша Ганчев също заслужава признание, защото неговият отбор е съставен от млади български играчи. Школата му захранва всички национални гарнитури.

"Но ние и Левски не можем да си го позволим, защото от нас се искат титли, а с юноши няма как да се получи това нещо. Лудогорец направиха великолепна база. Самото им сглобяване на състава, задържане на играчите, надграждане… Разбира се, имаха и комфорт...

"Как ще развиват своя отбор е Божа работа. Ние ще продължим да воюваме на терена. Ако се появят някакви неща, ще реагираме. Защо само мен и ЦСКА нападат, че не налагам юноши? Лудогорец да не би да няма чужденци? Аз винаги съм давал шансове на млади момчета, но друг е въпросът доколко те използват шанса си. Ивайло Чочев е такъв пример.

"Да не би да ми е роднина? Да не би синът ми да му е мениджър? И сега има качествени юноши, но не са готови и най-вероятно ще бъдат преотстъпени в други отбори. В ЦСКА всеки мач се играе за победа, а те няма как да са подготвени психически", обясни Стойчо.

"Не ми се иска да се разделяме с никого. За момента се разделихме единствено с Мисиджан, но сме притиснати до стената, нужни са ни финанси и ако получим добра оферта, бихме се разделили с всеки. Гледаме футболисти, но няма как да купуваме. При нас е патентована марка да взимаме свободни агенти. Възможността ни е да привлечем перспективни момчета като Тони Силва, Иван Маркович... Ще преоткриваме такива футболисти, ще им даваме шанс и дай Боже да ни помагат".

"Благодаря на всички от екипа ми, всички са с червени сърца - еднакво милеем, еднакво страдаме. Когато Вальо Илиев например стане в съблекалнята и каже нещо преди мач, не може да не се почувстваш така, че да дадеш всичко от себе си. Да, нормално е понякога да има отстъпление", завърши наставникът на ЦСКА.