Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев нападна наставника на тима Стойчо Младенов. Според Майкъла интересът на Младенов е свързан с парите, а не с бъдещето на клуба.

"Абсурдно е Стойчо Младенов да спести пари на ЦСКА, просто не му е в стила. Когато бях директор, отборът навсякъде пътуваше със самолет, едвам се нави да започнем да ходим на мач с автобус", отсече Илиев пред вестник "7 дни спорт".

"Когато говорим за лагери, Стойчо, ако може, ще вземе целия персонал на клуба за 40 дни в Турция. За какво е тоя лагер в Турция, само да се харчат пари, които клубът няма. Вместо да се направи една подготовка на "Царско село" например и ЦСКА да участва на някой международен турнир с добри съперници, клубът се забива в Турция."

"Това е стилът на Стойчо Младенов - да прави излишни харчове. Спомням си преди време как се скарахме, защото всички в щаба ядяха месо за по 200 лева килограма. Казах му, че не е нормално и може да се хранят и с такова за по 30-40 лева."

"Така той не източва ЦСКА, а направо го заробва. Има преференциална заплата от 36-38 хиляди лева, която се плаща от кредитите на клуба. Защото ЦСКА се издържа на кредит. Няма как да е иначе, когато харчиш 4 пъти повече от бюджета, който имаш. Този ЦСКА е 6 млн. лева на сезон."

"Направете си сами сметката какви са разходите. Добре е, че някои хора от клуба започнаха да се осъзнават и намалиха оборотите, но това едва ли е достатъчно. Взимат се кредити, за да може отборът да влезе в евротурнирите и оттам да влязат някакви средства в клуба. Няма как да стане обаче, защото там Стойчо няма успехи."

"Той ще продължи да е в ЦСКА, докато в клуба има пари. След това ще си тръгне. Ще останат чужденците, които взимат заплати много по-големи от 15 хиляди лева. Знам какво говоря, защото съм ги виждал тези договори. В тях има едни траншове, едни заплати в хиляди евро…"

"За какво са му на ЦСКА 17 чужденци с по 15 хиляди евро заплата, като може да са петима?! Стойчо така е свикнал - всички собственици да му угаждат. А щом го правят, значи им харесва неговата работа и това, което той прави. Него не го интересува ЦСКА, а това да има 32-ма чужденци със сериозни заплати."

"Младенов не мисли за бъдещето на ЦСКА, защото то не го интересува. Когато парите в клуба свършат, Стойчо ще си тръгне. В момента ЦСКА е на едно стабилно ниво в "А" група, играе най-постоянно в първенството. С този бюджет от 6 млн. лева "червените" могат да бият Левски и дотам, те за това играят."

"И да харчат парите на ЦСКА. В клуба от евротурнири тази година са влезли точно 130 хиляди евро, след отпадането от Зимбру в Лига Европа. Заплатите на месец са половин милион евро. Разликата е огромна и от нея се вижда, че никой не мисли за бъдещето на ЦСКА. Единствено от сдружението "ЦСКА Завинаги" правят нещо с тези изкуствени терени, които аз започнах да градя."

"Те обаче са лоши за ставите на децата, каквото и да си говорим. На фона на всичко това един треньор, вкарал 130 хиляди евро в клуба от участие в Европа, тръгнал да коментира един отбор, който си докара 20 млн. евро от Шампионската лига. Несериозно е и нелогично", завърши Илиев.