Ботев Пловдив дължи сумата от 250 000 евро на ЦСКА, разкри изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров. "Канарчетата" дължат сумата по трансфера на Абел Анисе, който беше продаден в Лудогорец.

"Основна тема на пресконференцията днес ще бъде случаят "Анисе". Многократните ни усилия и сигнали към БФС, както и към Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка или съдействие", започна Тодоров.

"На 26.6.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро, като в договора има клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, а сумата трябва да влезе в ЦСКА. Сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача, в случая ЦСКА, в срок от 14 дни."

"Знаете кога е сключен договора между Ботев и Лудогорец. Сумата по този трансфер е 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 000 евро. Това е идентичен случай на договора, който имаме с Чочев и Етрополе. Ние дължим сума на Етрополе."

"Искам да попитам защо толкова се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не говори, че Ботев Пловдив дължи сума на ЦСКА. В договора пише, че сумата трябва да се преведе на фирма , която е собственост на Димитър Борисов, тогавашният собственик на ЦСКА."

"Тогава е сключен този договор, тъй като ЦСКА е имал задължения към тази фирма. Всички тези задължения свързани с бившите собственици Иво Борисов и Димитър Димитров отпадат за ЦСКА. В такъв случай, тази сума трябва да бъде преведена на продавача, а именно ЦСКА."

"С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи в БФС, както и Лицензиозната комисия, към която ние сме изпратили писма още през лятото, да предприемат съответните мерки."

"Ако има трансфер, клубът ще се чувства по-комфортно. Но не искаме да правим трансфер на всяка цена. Ако не бъде дадена цената, която ние желаем, трансфер няма да се случи. Няма нищо конкретно за Тони Силва. Има интерес от Бешикташ, но няма официално запитване."

"Само за 2014 година сме похарчили 14-15 милиона с изплащане на стари задължения. Доказали сме, че може да се справяме с трудната ситуация. Сега задълженията понамаляха и вече работим за увеличаване на приходната част", завърши Тодоров.