От ръководството на Ботев Пловдив декларираха, че не държат пари на ЦСКА за трансфера на Абел Анисе в Лудогорец.

Това бе обявено чрез специално изявление до медиите. Както е известно, вчера шефовете на армейците обявиха, че от Ботев им дължът 250 000 евро.

В отговор на това от Ботев пуснаха следното съобщение:

"По повод появилите се медийни спекулации и публична претенция от страна на ПФК ЦСКА АД по случая "Анисе", отново заявяваме позицията на ПФК Ботев АД, а именно:

В Договора за покупко-продажба на трансферните и състезателните права на футболиста Анисе Андрианантенаина от 26.06.2013 между ПФК ЦСКА и ПФК Ботев АД, съществува клауза в полза на "трето лице" за изплащане на 50 процента от последващ трансфер на футболиста, но това "трето лице" категорично не е ЦСКА Инвестмънт ЕООД.

Спрямо въпросната клауза и в частност спрямо възникването на вземане в полза на "третото ползващо се лице", ПФК Ботев АД има сериозни правни възражения, които изключват неговата основателност.

Същевременно въпросният договор съдържа текстове и формулировки, свързани с клаузата в полза на "третото лице", които са взаимно изключващи се и противоречащи на регулациите на Правилникa за трансферите и договорите на футболистите на БФС и на ФИФА, както и на Закона за физическото възпитание и спорта.

Ето защо към настоящия момент ПФК Ботев АД не дължи плащане на ПФК ЦСКА АД или на ЦСКА Инвестмънт ЕООД.

Следва да се знае и че съществува спор между "третото ползващо се лице" по Договора от 26.06.2013 г., ПФК Лудогорец 1945 ЕАД, и ПФК Ботев АД относно дължимостта на уговореното в полза на "третото лице" вземане от страна на ПФК БОТЕВ АД, като същият спор е изцяло правен и на този етап в интерес на нашия клуб е да запази своите правни доводи и аргументи за излагането им пред съответните правораздавателни органи.

В официална кореспонденция /която се води от юли 2014 г. до момента/ сме запознали всички заинтересовани страни с позицията на клуба по повод на недоразуменията, произтичащи от Договора с ПФК ЦСКА АД, и твърдото ни убеждение, че компетентните органи трябва да се произнесат по спора.

В допълнение на 6 ноември 2014 г. специално е запозната Лицензионната комисия на БФС. ПФК Ботев АД е представил официално становище, придружено с цялата налична документация и кореспонденция с всички претендиращи страни.

Към този момент не е получено становище или решение на комисията. ПФК Ботев АД от своя страна ще положи всички усилия за справедливо и законно решение на възникналия спор, защитавайки своите права и интереси."