ЦСКА няма да даде втори шанс на беглеца Джаксън Менди, пише "Тема Спорт".

Въпреки молбите на бранителя, вратата на "Армията" за него е затворена.

Това е окончател­ното решение на председа­теля на НС Александър Томов. Той е отсякъл, че Менди няма работа в отбора, предвид начина, по който го напусна.

През миналото лято брани­телят си събра багажа от Боровец и избяга в Литекс. За капак нарече "лъжци" Томов и Тодоров. И именно публична­та обида е причината завръ­щането на Менди в Борисовата градина да бъде отказа­но.

Защитникът бе на стади­она в сряда, където се срещ­на с изпълнителния директор Александър Тодоров. Джаксьн се е молил да бъде върнат в отбора, след като разтрогна по взаимно съгласие с Литекс в началото на седмицата.

Бранителят се е обаждал ня­колко пъти и на Стойчо Мла­денов за втори шанс. Менди е изявил готовност да се от­каже от финансовите си претенции към клуба и публично да се извини за думите си през лятото.

Тодоров обаче му е дал уклончив отговор и е заявил, че завръщането му на "Армията" трябва да бъде съгласувано с Александър То­мов. Председателят на НС обаче е бил категоричен в отказа си.

"Няма как да се преглътне обидата на Мен­ди. Ще уроня собствения си престиж, ако го върна", казал е Томов, според ”Тема спорт”. Самият той заяви пред журналисти, че същест­вува сериозен проблем между ръководството и бранителя, но не уточни дали играчът ще подпише с клуба.

Освен това е имало опасения, че бранителят ще разва­ли климата в съблекалнята, ако бъде върнат. Има и друго - от фен организацията "Офан­зива" са се свързали с ръководството и са обяснили, че също са категорично против Мен­ди да се връща в ЦСКА. Фрак­цията публикува красноречи­во съобщение със задраскана снимка на играча и надпис "Не искаме предатели в ЦСКА".

Така Джаксьн ще потърси развитие на кариерата си другаде. Вариант за него е да остане в България, но е по-възможно да напусне страна­та. Отказът да бъде върнат на "Армията" обаче почти си­гурно означава, че той няма да оттегли делото, което заведе срещу клуба.