Локомотив София победи с 2:0 ЦСКА и попречи на "червените" да дръпнат с шест точки пред Лудогорец в битката за шампионската титла.

Попаденията в мача забиха Преслав Йорданов, който получи страхотен пас от Емил Гъргоров и Владислав Романов.

Бадема пък направи повторен дебют за родния си отбор и то именно срещу армейците. Трябва да се отбележи, че ЦСКА завърши мача с девет футболисти.

Луис Соарес си изпроси директен червен картон в 39-ата минута, а в 78-ата минута втори жълт картон получи Апостол Попов.

Срещата няма да се запомни с особени футболни достойнства, като в края на мача феновете на ЦСКА едва не нахлуха на терена, бесни от съдията Георги Кабаков.

Така червените продължават да са лидери в класирането с три точки пред Лудогорец, а Локо София се изравни с Литекс на третото място.


Локомотив София започна по-добре мача и още в началото скочи за дузпа. Домакините претендираха, че Марин Оршулич е играл с ръка в собственото си наказателно поле, но съдията Георги Кабаков даде знак играта да продължи и не посочи бялата точка.

В петата минута Жуан Фелипе центрира опасно от фаул в наказателното поле на Локо, но Митрев предвидливо излиза и лови топката.

Малко по-късно и армейците скочиха за дузпа, за симулация на Луис Соарес, но правилно такава не им бе отсъдена. В 14-ата минута Том бе изведен зад защитата на ЦСКА, но се замота и изпусна отлична възможност за гол.

Последва и пропуск на Том, който от дъгата на наказателното поле стреля над вратата. В 23-ата минута Влади Романов центрира от фаул в пеналта на ЦСКА, но там защитата на червените изчисти топката.

Това бяха силните минути на домакините, които изцяло доминираха, но парвеха непростими пропуски. След половин час игра Влади Романов намери Том на чиста позиция, но той стреля до гредата.

След това положение ЦСКА живна. В 31-ата минута Маркиньос стреля от фаул, но Митрев без проблеми спаси. Две минути по-късно уникален пропуск направи Жоан Рибейро.

Халфът успя да отнеме топката на Александър Бранеков, но се замота и не успя да вкара. Така се стигна до 39-ата минута, когато Луис Соарес направи непростима издънка, след като удари без топка играч на Локо София и бе изгонен с директен червен картон.

До края на полувремето играта сериозно се накъса и двата отбора трудно достигаха до чисти голови положения.

Второто полувреме започна със смяна за Локо, като в игра се поями Емил Гъргоров-Бадема. Халфът бързо влезе в ритъм и в 53-ата минута пусна уникален пас към Преслав Йорданов, който без проблеми опъна мрежата на Якуб Дивиш за 1:0.

В следващите минути ЦСКА сериозно натисна домакините, но в 62-ата минута червените направиха уникален пропуск. Тогава Жуан Филипе изведе по страхотен начин Неманя Милисавлевич, но той не успя да опъне мрежата на Локо.

В 70-ата минута съдиите сгрешиха при един ъглов удар за Локо София, което вбеси феновете на ЦСКА и те едва не нахлуха на терена.

Осем минути по-късно червените останаха с девет футболисти, след като втори жълт и респективно червен картон получи Апостол Попов.

В 82-ата минута Локо сътвори бърза контра, при която Влади Романов майсторски преодоля Якуб Дивиш и вкара за 2:0. До края домакините не дадоха никакви шансове на червените и заслужено си взеха победата и трите точки.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 2:0

Голмайстори:

1:0 Преслав Йорданов (55')
2:0 Владислав Романов (82)

ЛОКОМОТИВ: Митрев - Тодоров, Бранеков, Ранджелович, Трифонов - Том, Ливраменто (46'-Гъргоров), Старокин - Генов, Романов - Йорданов.

ЦСКА: Дивиш - Василев, Тунчев, Оршулич, Кукоч (44'-Попов) - Маркиньос, Сънди (57'-Милисавлевич) - Силва, Фелипе, Соарес - Жоаким.