Галин Иванов е новият наставник на ЦСКА. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров.

В щаба влиза Владимир Манчев, а „червените“ търсят и специалист с лиценз „Про“, който също да започне работа в треньорския екип. На работа на „Българска армия“ остават Стоян Колев и Ренето Шмит.

„Назначаваме Галин Иванов и Владо Манчев. Галин от осем години е треньор в ДЮШ и е близо отбора”.

“Неговият набор 98 е най-силният в школата. Само след една година на тези футболисти им предстои да подписват професионални договори”.

“Нормално и резонно е Галин Иванов да води отбора. Ще има треньор, който да е лицензоносител. Нека видим как ще тръгне”.

“Надявам се отборът да се развие в положителна насока. Постоянно виждам как работи Галин Иванов. Имам преки впечатления от неговата работа”.

“Мисля, че това ще го предаде и на първия отбор. Наистина липсва опит, но има голям ентусиазъм в него“, каза Тодоров.

На поста 39-годишният Иванов сменя Стойчо Младенов, който в края на миналата седмица подаде оставка. Тази сутрин той проведе първата си тренировка начело на ЦСКА на базата в Панчарево. Бившият защитник е юноша на Добруджа и е играл на “Българска армия” от 1996 до 2003 г.

След това преминава в американския Ди Си Юнайтед, а за последно се е състезавал в гръцкия Ерготелис, след което контузия слага край на кариерата му. От 2007 г. е треньор в школата на ЦСКА.