Положението на ЦСКА става все по-тежко с всеки изминал ден. Според вестник „Меридиан мач” БФС е започнал процедура по отнемането на 12 точки на „червените” в „А” група.

Причината за това са неплатени комисионни към мениджъра Генади Вучков по трансфера на четирима футболисти от Локомотив (Пловдив) – Михаил Венков, Илияс Кириакидис, Сержиньо и Тасио. Дългът е от 2012 година и е в размер на 320 хиляди евро.

ЦСКА трябваше да плати въпросната сума или поне да стигне до компромис с Вучков до средата на март, но това не се случи. Александър Томов и обкръжението му обжалваха пред Върховния касационен съд, но исканията им са били отхвърлени.

Сега всичко е в ръцете на БФС, като за всеки един от играчите ще се отнемат по 3 точки от актива на „армейците”. Все още не е ясно дали въпросните точки ще се вземат от този или от следващия сезон. По-вероятно е това да се случи сега, което ще е по-добрият вариант за ЦСКА, тъй като клубът трудно ще вземе лиценз за евротурнирите.

Това означава, че „червените” ще се с мъкнат на 6-то място в класирането с 34 точки. Ако санкцията остане за следващата кампания, ЦСКА ще започне с минус 12 точки, ако е в „А” група.