Легендата на ЦСКА Радослав Здравков обяви, че не е редно треньор на даден клуб да взима процент при продажба на футболисти.

Още по темата

 

Изказването на специалиста идва по повод договора на Стойчо Младенов с „червените“, който беше публикуван наскоро.

Той показа, че бившият наставник е взимал огромна заплата, плюс 3% от сумата при всеки изходящ трансфер.

„Доколкото знам, през този период клубът е продал двама футболисти, а Стойчо се е отказал от тези проценти. Като цяло обаче не е редно един треньор да взима пари от трансфери“.

„Относно заплатата му, няма лошо. Беше обявено като европейски стандарт. Само че, ако е така – е нормално собственикът да поема заплатата му, а не да се разчита на кредити, които после не се връщат“, каза Здравков в интервю пред TV+.

Той не подмина и темата за тежката финансова криза, в която се намира ЦСКА и заяви, че оздравителната програма, обявена от бившия шеф Александър Томов, е закопала още повече клуба.

Още по темата

 

„Да погледнем какво е състоянието в момента. Това не беше оздравителен процес, както беше анонсирано. Ще говоря с цифри. Това не ми е силната страна, но имам достатъчно информация“.

„Титан“ остави клуба с 15 млн. лева дългове. В момента има към 25 милиона. В тази сума не влизат дължимите парите на сем. Манджукови и Инджови, които стават около 7 милиона, а има и много скрити“, разкри Здравков.

Накрая легендата говори и за високите заплати на футболистите в ЦСКА, като обяви, че са се давали пари под масата, но не е ясно кой точно ги е прибирал.

„През последните две години непрекъснато се внушаваше на хората, че таванът на заплатите е 15 хиляди, а трансферите са без пари. Това е лъжа. Смело го твърдя, тъй като имам и доказателства“.

„Давам пример. Сигурно вече никой не помни двамата португалци от Насионал – Ревсон и Бруно Морейра. Това са двама футболисти, които идват от втория отбор на Насионал. Там са получавали по 1200 евро заплата“.

Още по темата

 

„Тук идват и им се дава 7 пъти по-голяма заплата... Нормално е човек да се замисли: Защо е толкова голяма заплатата им? Неслучайно Карачанаков спомена в едно интервю, че става въпрос за някакво ресто“.

„Сега ще обясня какво имам предвид под ресто по най-лесния начин. Аз съм работодателят, а ти работникът. Досега си получавал по 1 лев. Идваш при мен и искаш да получаваш по 3 лева“.

„Аз ти давам 7. Ти ще вземеш 3 и ще ми върнеш остатъка. И още нещо в подкрепа на това, че не е безплатна селекцията на отбора. Това е фактът, че за тези двамата от Насионал са платени по 75 хиляди евро за преотстъпване на правата. Таванът също не е 15 хиляди. Много от футболистите взимат много повече по скрит начин“, завърши Здравков.