След 970 минути чакане ЦСКА вкара гол! Но и той не помогна и „червените” загубиха с 2:3 гостуването си на Ботев в Пловдив.

По този начин „армейците” записаха 11 мач без победа в „А” група, което е на път да ги лиши и от участие в Лига Европа през следващия сезон. Два кръга преди края на шампионата столичани са 4-ти с 48 точки, колкото има и Берое, но старозагорци са с мач по-малко. Ботев пък е на 6-та позиция с 42 т.

Головата суша на ЦСКА беше прекъсната от Тони Силва в 38-ата минута на сблъсъка за 1:1, но в 55-ата той получи директен червен картон за шамар срещу Даниел Златков. Тогава и Пламен Николов беше изгонен, тъй като бутна без топка крилото на гостите.

Другият точен удар за възпитаниците на Любослав Пенев беше дело на Неманя Милисавлевич за крайното 2:3, а попаденията за Ботев вкараха Лазар Марин (33), Лъчезар Балтанов (50) и Иван Цветков (63).


Срещата започна динамично и гостите можеха да поведат след 10 минути игра. Тогава Милисавлевич изведе Маркович във вратарското поле, но сърбинът не успя да намери целта. В 17-ата минута ЦСКА отново пропусна да поведе. Фелипе пусна пас към Маркович точно пред вратата, но халфът пак не успя да вкара.

Малко по-късно Тони Силва стреля от удобна позиция, но Михаил Иванов беше на мястото си и спаси. След почти половин час игра и „канарчетата” показаха зъби. Гамаков шутира отдалеч, но Господинов с решителна намеса изби в корнер, след който не последва нищо интересно.

В следващите минути Ботев взе инициативата, но не можеше да създаде чисто голово положение пред вратата на „червените”. Натискът на пловдивчани все пак даде резултат в 33-ата минута. Тогава Марин центрира отляво, Тунчев изчисти, но топката се върна в хафла на „жълто-черните” и той преодоля Господинов от малък ъгъл, за да вкара първото си попадение в „А” група – 1:0.

5 минути по-късно се случи истинско чудо – ЦСКА вкара гол и изравни резултата. Кукоч центрира балонно отляво, Тони Силва овладя топката и стреля, Михаил Иванов не се намеси добре и резултатът стана 1:1. Така „червените” вкараха първото си попадение през 2015 година и прекъснаха сушата си от 970 минути!

Минута преди края на полувремето Ботев можеше да възстанови аванса си след чудесен изстрел на Иван Цветков, но топката мина на сантиметри от вратата.

5 минути след подновяването на играта домакините този път не пропуснаха и отново поведоха. Тогава Иван Цветков центрира в малкото наказателно поле, където Балтанов засече топката и я прати неспасяемо във вратата – 2:1!

В 54-ата минута дойде най-напеченият момент в мача. Футболистите на двата отбора се хванаха за гушите, след като Силва си изпусна нервите и заби шамар на Даниел Златков, а Пламен Николов блъсна крилото на ЦСКА без топка. Съдията Цветан Кръстев се намеси и без да се замисля показа директни червени картони на двамата!

Така се стигна до 63-ата минута, когато Иван Цветков сложи точка на спора. Лазар Марин се справи с Апостол Попов и подаде към ветерана на границата на наказателното поле, който с безпощаден удар се разписа!

В 70-ата минута резервата Венци Василев се разписа, но попадението беше отменено, тъй като се намираше в положение на засада. В 78-ата минута Милисавлевич върна надеждите на ЦСКА. Милисавлевич връща ЦСКА в Сърбинът овладя топката на гърди и с удар от воле матира Михаил Иванов за 2:3!

в 84-ата минута ЦСКА беше на косъм от сензационно изравняване. Тогава Христов увисна при центриране на Милисавлевич, топката попадна във Фелипе, но той не успя да се разпише от удобна позиция.

До края „армейците” търсиха изравняването с всички сили, но Ботев успя да удържи на натиска им и спечели с 3:2.
 

Ботев – ЦСКА 3:2

Голмайстори:

1:0 Марин (33)
1:1 Тони Силва (38)
2:1 Балтанов (50)
3:1 Цветков (63)
3:2 Милисавлевич (78)

Ботев: 89.Михаил Иванов, 6.Даниел Златков, 22.Пламен Николов, 24.Лазар Марин (88-Милев), 28.Филип Филипов, 11.Йордан Христов, 17.Лъчезар Балтанов, 38.Милен Гамаков (61-Терзиев), 7.Мариян Огнянов, 23.Цветелин Чунчуков (72-Дрянов), 19.Иван Цветков

Треньор: Петър Пенчев

ЦСКА: 1.Анатоли Господинов, 3.Александър Тунчев, 19.Апостол Попов (74-Бъркаляча), 77.Тончи Кукоч, 48.Марин Оршулич, 8.Борис Галчев, 4.Стивън Сънди (60-Маркиньос), 7.Тони Силва, 11.Неманя Милисавлевич, 70.Жуан Фелипе, 28.Иван Маркович (46-В. Василев)

Треньор: Любослав Пенев

Пловдив, спортна база „Коматево”
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Гамаков, Балтанов (Ботев); Сънди, Кукоч, Василев (ЦСКА)
Червени картони: Николов 55’ (Ботев); Силва 55’ (ЦСКА)