Един от главните акционери на ЦСКА Милко Георгиев вярва, че отборът ще спечели обжалването на решението, на лицензионната комисия, да не даде лиценз на тима за "А" група и Европа.

"ЦСКА ще обжалва в срока даден от Лицензионната комисия и смятам, че ЦСКА ще получи лиценз и ще участва в А група. Лицензът е един. Никой не може да обяви фалит, само българският съд може да обяви фалит. Или кредитор трябва да заведе процедура, или някой от управителното тяло”, сподели Милко Георгиев в ефира на „Дарик”

"Фалитът може да се избегне, категоричен е Георгиев, но вариантът да се изпадне в несъстоятелност също не е напълно изключен.

"От месец и половина ние спим с телефоните си с Ивайло понеже сме в контакт с феновете. Планът, мерките, които смятаме да предприемем, са ОК, могат да изведат клуба дори от сегашното му състояние. Естествено, че фалитът може да се избегне. Смятам, че сме на вярната пътека.

"Нито съм аз, нито Ивайло човекът, който сам ще реши съдбата на ЦСКА. Винаги има вариант „Б”, защото в крайна сметка „задълженията не били чак толкова много” – това не е вярно. Част от обезпеченията към НАП вече са дадени на публичен изпълнител, който да ги продава.

"Още другата седмица може да се окаже, че имот, който е служел за обезпечение за 4 млн., може да бъде продаден за 200 000. Винаги може клубът да стигне дотам, че да не може да плаща своите задължения. Съгласни сме с Иво Тонев за финансовата дисциплина. Това означава ако имаш 5 лева, да харчиш 5 лева, а не 10”.

Той призова феновете на ЦСКА да дадат и свои идеи за спасяването на клуба на дискусионния форум, който бе отлаган два пъти, но в крайна сметка ще се проведе в събота.

"Само по себе си обжалването е да внесеш ясноти по конкретни въпроси. Лицензионната комисия в отказа си дава и предписания. В събота аз и Ивайло заедно с целия екип, който вече повече от месец работи, ще излезем да покажем как според нас може нещата да се случат. Ако някой друг има друга конкретна идея, ние сме отворени за преговори”.

Милко Георгиев нарече „несериозна” и „аматьорска” офертата от турски бизнесмен, близък до Александър Томов, да купи ЦСКА.

"Несериозно е, аматьорско е, да кацнеш в петък в 8 часа вечерта, без преди това да си се свързал с футболния клуб. Когато искаш да купиш нещо, първо се свързваш. Идва този човек и казва „Аз ще платя заплатите, вие ще ми прехвърлите акциите”. Видиш ли някой с пура, трябва да имаш едно наум”, пошегува се Георгиев с вече позабравения Лорънс Дейвис и вечните обещания и планове на Томов.

Собственикът на ЦСКА ТВ вижда държавата като първи вариант за евентуална помощ за клуба.

"Ако няма някой луд да плати тези милиони задължения, кое е по-логично? По-логично е държавата да помогне, за да може някой с правилен план, с финансова дисциплина да си структурира нещата и да излезе на зелено.

"Искахме бюджетът на ЦСКА да ни бъде представен, за да видим, тогава видяхме, че бюджетът има само разходна част, приходна нямаше. Излизаш и обясняваш на хората – продаваме играчи и не можем да се борим за титлата.

"А не да излизаш и да кажеш „Еми продадохме играчите и не можем да вкараме гол”. Няма как аз, Ивайло или премиерът еднолично да вземем решение. Това, което се спекулира, дава насоки на феновете и журналистите да изписват тонове мастило”.

"Любо дойде без нито една стотинка възнаграждение. Ради също. В БФС трябва да се прати документ за възнаграждение, да, но те не получават нищо”, подчерта Милко Георгиев.