Бившият капитан на България Стилиян Петров е на мнение, че за изпадналия в поредната финансова криза ЦСКА ще е най-добре ако започне отначало. Стенли говори пред медиите преди утрешния финал за Евро 2015 за юноши до 17 години, което се провежда у нас. В битката за трофея утре ще се изправят Франция и Германия.

"ЦСКА мина през много труден период, много хора се опитаха да го спасят. Дали се опитваха да го спасят или задълбочиха нещата още повече... Ако продължават по същия път, може би е най-добре да започнат отначало и тези фенове да не страдат повече", започна Петров.

"Но се надявам да излезе някой. Днес разговарях с г-н Манджуков и той не звучеше много притеснен. Мисля, че доста хора са поели инициативата да помогнат на ЦСКА, да погасят този финансов дефицит, за може ЦСКА да бъде отново сред водещите отбори."

"Отговорност и чест за мен е да съм лице на турнира. Да не забравяме, че съм тръгнал от тук, тук съм научил най-важните неща във футбола. Като млад футболист никога не съм имал възможността да играя на подобен турнир, а тези млади играчи имаха честта да направят това пред собствена публика, което е невероятно."

"Искам да изкажа своето задоволство от това, което видях. Надявам се, че ще има още веднъж една невероятна атмосфера за финала, ще покажат, че ние сме футболна нация и милеем за футбола."

"Може би ние сме доста далеч от нивото на Франция, на Германия, дори на Хърватия. Мачът, който успях да гледам между България и Хърватия видях, че ни превъзхождат много както физически, така и тактически. Не е приятно. Но тези млади футболисти имат амбиции и мечти, да се надяваме, че това е един добър урок за тях."

"Моят фаворит за финала е Германия, но всички казват, че Франция играе доста по-добър и динамичен футбол. Мисля, че като нация, когато дойде един голям мач, германците винаги са готови и концентрирани за битка. Затова Германия."

"Не успях да се прибера в България три години и половина, а вниманието към мен сега е неописуемо. Хората се снимат с усмивка и позитивно настроение", каза още легендата на българския футбол Стилиян Петров.