Адвокат Иво Ивков, който е член на Апелативната комисия в УЕФА заяви пред „Меридиан мач“, че БФС няма право да се меси и да спасява ЦСКА и останалите клубове, които не получиха лиценз за участие в „А“ група през следващия сезон.

Още по темата

 

Освен „червените“, това са още Локомотив София, Марек и Хасково, като те имат няколкодневен срок да обжалват решението на Лицензионната комисия.

„В момента нормативната база, по която вървят процедурите по лицензиране не е пред мен, но принципите са ясни. Има конкретни критерии, конкретни срокове и правила, които важат за всички“.

„За „спасявания" и „намеси“ не бива въобще да се говори. Нямаш ли лиценз, не може да участваш в професионалните дивизии. Апелативната комисия трябва да се произнесе до 30 май, независимо колко малко време има на разположение, след като клубовете обжалват“.

„Така е и при нас в УЕФА. Там обаче разглеждаме повече дисциплинарни казуси. Изпълкомът на БФС не е правораздавателен орган и той не може да се меси“.

„След като получи решението по лицензите, в правомощията на комитета е да направи някакви промени във формата на професионалните дивизии, съобразени с новите реалности“, заяви Ивков.

Четете тук всички новини около случващото се в ЦСКА!