Локомотив София и ЦСКА завършиха наравно 1:1 в столичното дерби от 31-ия кръг на „А” група.

Двата отбора направиха много вълнуващ мач на стадиона в квартал „Надежда”, а първото полувреме беше изпълнено с куп голови положения, но пропилени, някои от тях с лека ръка.

През втората част нападателят на „червените” Стефан Николич си изкара два жълти картона за две минути и остави отбора си с човек по-малко. „Железничарите” се възползваха от численото си предимство и стигнаха до точния удар в 78-ата минута с фамозен гол на Емил Гъргоров.

„Армейците” обаче не се предадоха и секунди преди да изтече редовното време стигнаха до равенството с попадение, изработено от две резерви – Пламен Крачунов и Маркиньос. Въпреки това ЦСКА продължава с агонията си в първенството и вече 12 мача е без победа. Но положителното е, че за първи път от есента отборът се разписа в две поредни срещи.

В класирането Локомотив остава на 4-то място с 52 точки, а ЦСКА е 5-ти с 49 т.


Домакините поискаха дузпа още в 5-ата минута, след като Генов нахлу в наказателното поле и след съприкосновение с Тунчев падна на земята. Главният съдия Георги Кабаков обаче остана безмълвен. 4 минути след това ЦСКА можеше да поведе. Жуан Фелипе намери Николич, нападателят беше с гръб към вратата, справи се със защитник на домакините, завъртя се и стреля. Митрев обаче показа класа и с хладнокръвна намеса изби.

След почти четвърт час игра „армейците” отново пропиляха златен шанс да открият резултата. Тогава защитник изчисти топката пред Николич, но тя попадна в Бъркляча. Той стреля веднага, но Митрев спаси. Секунди по-късно настъпи най-ужасяващия момент в мача. Стивън Стънди стъпи върху ръката на Том в центъра на терена и медицинският екип веднага се втурна да оказва първа помощ. Футболистът на Локомотив най-вероятно получи счупване, а Сънди не получи дори жълт картон за гаменската си постъпка!

В 17-ата минута Локомотив отправи първия си удар в двубоя. Бранеков стреля мощно от почти 30 м, получи се рикошет, след който Дивиш улови сигурно. 24 минути след началото на срещата Том центрира остро в наказателното поле, но за късмет на Дивиш, топката кацна на горната греда и излезе в аут.

120 секунди след това ЦСКА отново пропиля 100%-во положение за гол. Милисавлевич центрира от фаул, Николич се размина с топката, но тя попадна в Причиненко на 2-3 м пред вратата. Вместо да скъса мрежата, бранителят я прати в облаците. Напечените моменти в „Надежда” продължиха да следват един след друг. В 28-ата минута Том стреля извън наказателното поле, но гредата спаси Дивиш. Топката се върна в халфа, който отново шутира, но неуспешно.

В 37-ата минута ЦСКА изпусна най-чистото положение в мача до момента. Тунчев засече центриране от корнер с глава, след което Митев със сетни сили изби в горната греда. Топката попадна в Николич на 2-3 м пред голлинията, но Ранджелович със самопожертвователна намеса изчисти. 2 минути преди края на полувремето и гостите имаха претенции за дузпа за фаул на Митрев срещу Николич, но и те не бяха уважени.

В 57-ата минута „железничарите” бяха на косъм от гола. Романов получи топката пред наказателното поле и шутира, но сантиметри го разделиха от попадението. После само за 120 секунди Николич си изкара два жълти картона и съответно червен, с което остави ЦСКА с човек по-малко на терена.

С намален състав „червените” пропуснаха да поведат в 70-ата минута. Тогава Галчев качи топката на главата на Причиненко след центриране от фаул, но Митрев се разтегна и изби. Така се стигна до 78-ата минута, когато Гъргоров закопа бившия си отбор с феноменално изпълнение. Бадема получи топката в наказателното поле с гръб към вратата, овладя я с петичка, нагласи си я и с мощен удар матира Дивиш за  1:0.

2 минути преди края ЦСКА все пак успя да стигне до равенството с гол, изработен от две резерви. Крачунов центрира перфектно отдясно към Маркиньос, който с безпощаден шут матира Митрев за крайното 1:1.

Локомотив (Сф) – ЦСКА 1:1

Голмайстори:

1:0 Гъргоров (78)
1:1 Маркиньос (88)

Локомотив: 1.Божидар Митрев, 69.Елтон, 5.Марко Ранджелович, 6.Александър Бранеков, 8.Румен Трифонов, 16.Камен Хаджиев, 33.Том, 47.Антонио Ливраменто (76-Й. Тодоров), 23.Емил Гъргоров (81-Траянов), 11.Владислав Романов, 7.Даниел Генов
Треньор: Димитър Васев

ЦСКА: 33.Якуб Дивиш, 34.Денис Причиненко (83-Крачунов), 48.Марин Оршулич, 3.Александър Тунчев (56-В. Илиев), 31.Кристиян Супусепа, 4.Стивън Сънди, 8.Борис Галчев, 5.Марио Бъркляча (64-Маркиньос), 70.Хуан Фелипе, 11.Неманя Милисавлевич, 9.Стефан Николич
Треньор: Любослав Пенев

София, ст.: „Локомотив”, 2500 зрители
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Хаджиев (Локомотив); Сънди, Супусепа, Причиненко, Николич (ЦСКА)
Червен картон: Николич 61’ (ЦСКА)