Димитър Бербатов не би помогнал финансово на ЦСКА. Това заяви нападателят, който е в София, за да награди победителите от детския турнир "Данониада".

"Не мисля, че каквото и да коментирам за ЦСКА, нещо ще се промени. Не съм състезател там и съм встрани от темата".

"Не трябва да се търсят постоянно мнения, защото става една каша и после не се случва нищо. Трябва да се търсят хората, които ръководят отбора и те да се опитат да помогнат, а след това да се търси отговорност евентуално от тези, които са докарали до това състояние".

"Ако се стигне до момент, в който ЦСКА да има управление, както в Англия, може и да говорим да помогна. Но вижте, няма нормално мислещ човек, който да вземе предприятие или бизнес, който е с минуси и той да трябва да ги връща".

"Ако сега ме потърсят, ще откажа. Няма как да помогна финансово на ЦСКА в момента. Кой дава ей така пари от собствения си джоб?! Тук трябва да се действа, както във ФИФА. Иначе виждате какво се случва – ЦСКА е пред закриване, Левски няма пари и най-титулуваните отбори са в положение, в което не трябва да бъдат и всички страдаме от това", каза Бербатов.

Победител в "Данониада" пък стана Ботев Пловдив, като Децата от града под тепетата ще представят България на Международна купа "Данон" през октомври в Маракеш, Мароко.

На финала Ботев надигра момчетата от ФК Аристон Русе с 2:0. Индивидуалните награди отидоха при вратаря Християн Карастойков от финалиста Аристон. Голмайстор стана Александър Николаев от ФК Аристон, а приз за етичен отбор получиха децата от СОУ Никола Вапцаров, Петрич.