Легендарният играч и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов направи любопитен коментар за случващото се на "Армията".

"До понеделник мисля, че всичко ще е ясно. И ако не стане нищо дотогава - ЦСКА май приключва с професио­налния футбол. И отива в аматьорските групи. Ако имаше нещо около преобразу­ване на Литекс, то трябва­ше да е станало вече".

"Вместо това - пълна тишина и неяс­нота. Виждаме, че в Ловеч си действат по план. Водят подготовка, стартираха се­лекцията, играят си контро­ли... Нищо на този етап не подсказва, че ще настъпи преобразуване. Неяснотата около бъдеще­то на "червените" е ужасно мъчи­телна".

"Напрежението сред феновете е изключително високо. Никой нищо не казва и не афишира намерения. А е крайно време да го направи, ако в действителност има планове да прави нещо с ЦСКА. Дали ще е преобразува­не, дали участие във „В” група, дали нещо друго, но просто някой да излезе и да каже".

"То­ва е всичко, което искат привържениците. Помня, че и през лятото на 2013 година до последно нищо не се знае­ше. Мъглата беше пълна. Сега пак се чака нещо, но никой не казва точно какво", заяви Никодимов пред "Тема спорт".

"В никакъв случай ЦСКА не бива да отива при аматьори­те. Трябва да се направи всич­ко възможно клубът да оста­не в елита. За мен не е проб­лем Литекс да се преименува, ако изобщо има подоб­ни намерения. Историята ни­кой няма да ни я изтрие. Но без клуба в "А" група ще е трагедия".

"Вие как си представяте елита без ЦСКА, та и Локомотив (Со­фия)? Какво първенство ще е това? Ако най-големият клуб, какъвто е ЦСКА, изчезне, това ще срине огромна част от ин­тереса към първенството".

"Не знам какво първенство ще е това и каква интрига ще има. То още на 10-ия кръг ще е ясно кой е шампион", коментира Паро, който заяви още, че и той самият не знае какво да очаква.