Новият треньор на ЦСКА Христо Янев беше представен официално днес. Помощници на "Българска армия" ще му бъдат Владимир Манчев, Ивайло Петров-Пифа и Душко Томаш.

На пресконференцията Янев обяви защо няма да разчита на бившия капитан Валентин Илиев във "В" група и заяви, че ще се опита да убеди останалите български футболисти да не напускат отбора.

"Изключително съм щастлив, че поемем ЦСКА. Знам за отговорността, която изисква този пост. Благодаря на г-н Ганчев и г-н Инджов за доверието. Мои помощници ще бъдат Владимир Манчев, Ивайло Петров и Душко Томаш".

"До този момент съм разговарял само с български футболисти. Ще привлечем млади и опитни играчи. Още утре ще видите имената на състезателите, които ще играят в ЦСКА".

"Не съм говорил с Емил Гъргоров, не съм говорил с Тошко Янчев. Утре ще разберете, когато заминаваме на лагер. Водим преговори и с други и се надявам до края на седмицата да ни дадат отговор".

"Надявам се опитът, който придобих в Миньор да ми помогне. На всички ни е неприятно, че трябва да играем във "В" група".

"Разговарях с Вальо Илиев лично по телефона, за да му обясня, че няма да разчитам на него. Това е решение, което е обсъдено с моя щаб. Вальо Илиев е голям футболист и достоен човек. Плановете и вижданията ни се разминават и за съжаление няма как да работим заедно", каза Янев.

Той каза още, че предстои лагер в Тетев и са уредени контроли на 10 и 14 юли, съответно срещу Спартак Плевен и Литекс-2.