Договорът за телевизионното излъчване на мачове от "В" група ще бъде преразгледан заради участието на ЦСКА, съобщава "Труд".

Още по темата

 

В момента правата се държат от Канал 3, който предаваше целия минал сезон и може да го прави още 1 година. Но в действащия контракт няма сума, която медията плаща на отборите от групата. БФС и клубовете от аматьорската "В" група искат нов прочит на договора предвид напълно променената ситуация с участието на ЦСКА в Югозападната дивизия на този ешелон.

Със сигурност срещите на ЦСКА във "В" група ще бият сериозно по тв рейтинг доста от двубоите в елита. БФС и отборите, които също се надяват на приходи покрай сблъсъците си с гранда, ще разговарят първо с притежателя на правата и ще обсъждат евентуална цена на продукта. Вероятно от Канал 3 ще са съгласни да плащат за двубоите. Но ще има и други кандидати.

Със сигурност всеки от 38-те мача на ЦСКА ще се предава на живо. Това е и една от причините да се мисли в посока изместване на някои двубои от негодни за тв излъчване стадиони в София на "Българска армия".

Ще е изгодно за всички – за телевизията, предаваща срещата, за отбора домакин (и същевременно гост) заради приходите, които ще вземе от билети и тв договора, както и за ЦСКА, защото ще си е у дома.