Новият треньор на ЦСКА Христо Янев заяви, че по някакъв начин е трябвало да се направи компромис и "червените" да останат в "А" група. Той е сигурен, че до две години "армейците" ще се върнат в елита и говори за селекцията.

"За никого не е приятно, че ЦСКА ще играе във "В" група. Това е недопустимо и трябваше да се намери някакъв начин и компромис, както е правен и преди, да се направи и за нас. Стартираме от нулата и ще се опитаме по най-бързия начин да се върнем в "А" група. Това назначение е преди всичко възможност за мен и моя екип. Каквото зависи от мен, ще го направя по най-добрия начин".

"С Ганчев се говори лесно, прям човек е, така че доста бързо се разбрахме. Разговаряме с доста футболисти, които искаме да привлечем. И за тях е трудно като решение, защото някои чакат ангажименти в чужбина. Правим така, че да сглобим отбор, по-силен от останалите. Искаме сплав между опит и младост – хора, които знаят какво е ЦСКА, и такива, които имат голям талант. Марков ще помага по много начини. Той е човек с голям опит, видял е много повече от мен и моя екип и се надявам да ни помогне с рутината си. ЦСКА ще се върне в "А" група след две години. Това е – точно и ясно", заяви Янев пред Нова ТВ.