Телевизионен скандал е на път да се развихри с мачовете на ЦСКА във „В“ група, пише "Труд".

При тегленето на жребия за първенството бе обявено, че "Канал 3" ще предава двубоите. А според договора от миналия сезон срещите от „В“ група не могат да се засичат с елитните мачове. Ако тази клауза остане и сега, то на 9 август срещу Струмска слава може да се наложи ЦСКА да играе в жегата от 15 часа.

Това резонно ще предизвика недоволство и у "Канал 3", и у „червените“ фенове. ЦСКА настоява за двубои на осветление, което означава да бъде „на гърба“ и на двата дуела в елита - без значение в събота или неделя.

Първата извънстолична визита на ЦСКА трябва да е срещу Ботев (Ихтиман), а съперникът на "армейците" иска тя да е на „Георги Аспарухов“. „Червените“ не са гостували там от 26 февруари 2012 година, когато ЦСКА спечели с 3:1, а агитката бе извадена още в 20-ата минута от полицията.

Очаква се отговорът на Левски. Ако агитката на „червените“ бъде наставена в сектор „Г“, проблеми няма да има - там местата са само за правостоящи и не може да има чупене на седалки. На 8 ноември ще е дербито на грандовете без лиценз - Локомотив (Сф) приема ЦСКА. „Железничарите“ стартират у дома срещу Балкан (Варвара).

ЦСКА започна последния си лагер в Тетевен, който ще завърши с контрола срещу израелския „Ашдод“ в неделя в Правец.