Дълговете на ЦСКА към „Лира", Петър Манджуков и Юлиан Инджов ще бъдат прехвърлени на Гриша Ганчев чрез цесия. Целта е в крайна сметка да се получи мажоритарен дял в съвета на кредиторите, пише вестник "24 часа".
 
В четвъртък изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров е подал документ за стартиране на процедурата по несъстоятелност. Най-важното е да се определи датата, от която тя започва.
 
След това се назначава синдик, който определя точно дълговете на дружеството. Свиква събрание на кредиторите, което пък от своя страна вместо надзорен и управителен съвет прави свой такъв. В крайна сметка след приключването на всички процедури се взема окончателното решение дали има шансове за оздравяване.
 
Точно заради съвета на кредиторите Ганчев ще събере повечето дългове при себе си, за да не може държавата като най-голям кредитор в момента да заяви окончателен фалит на дружеството. Феновете на ЦСКА се опасяват, че точно това е основната цел, след като в момента се правело всичко, за да се помогне на „Левски" да излезе от кризата и то пред очите на всички.
 
Над 11 милиона са дълговете на ЦСКА към НАП, по при процедура по несъстоятелност се гледа нетното задължение, без лихвите, когато се определя тежеста в съвета на кредиторите. 
 
Според плановете до месец-два трябва всичко да е изчистено юридически, за да се премине към стабилизирането на дружеството.
 
Гриша Ганчев е уверил треньори и футболисти да не се притесняват за това, което става в клуба, а единствено да гонят победите от началото на сезона в Югозападната „В" група. На 9 август ЦСКА трябва да е домакин на „Струмска слава".
 
Все още обаче заради БФС не е ясно в колко часа ще е мачът и дали ще се предава по телевизията.
 
Във вторник е трябва ло да бъдат изпратени програмите на различните канали заради телевизионните приложения, които се правят.
 
В петък всички са били информирани, че такива за „Диема", „Диема Спорт", „Диема Спорт 2" и „Канал 3" няма да бъдат пуснати заради неяснота около футболните мачове, които ще се предават.
 
От БФС притискат ЦСКА първата среща да се играе в петък, когато няма двубой от „А" група за пряко предаване, или пък предвиденият ще бъде преместен за понеделник. Другият вариант е да се рита от 16 часа, което през август е убийствено за футболисти и зрители. Преговорите вървят вече два дни, но нито една страна не иска да отстъпи.