Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев-Джуджето призова да бъдат взети мерки за предстоящите мачове на отбора във "В" група, за да не се повтарят сцените от контролата срещу израелския Ашдод.

"Неприятна ситуация. Трябва да разберем, че във "В" група ще има доста по-тежки ситуации. На много места ще бъдем провокирани. Апелът ми към феновете е да бъдем толерантни и да се уважаваме. Трябва да се вземат необходимите мерки и да се направи организация", коментира Христо Янев.

Контролата с Ашдод не завърши, след като при резултат 0:1 феновете на ЦСКА нахлуха на терена и потърсиха саморазправа с играчите от гостуващия отбор заради грубата и неспортсменска игра на футболистите на Ашдод.

"Имаме 2-3-ма контузени, но това е нормално. Това е футболен мач и тези момчета трябва да разберат, че трябва да се борят. Съперниците ще опитват да играят грубо срещу нас и ще очакват ние да се огъваме, но съм сигурен, че няма да допуснем това.

На моменти отстъпвахме в единоборствата, но съм доволен, защото въпреки грубата играч на съперника, момчетата търсеха топката и не се плашеха от единоборствата", каза още Христо Янев.

"Ако има футболист, който ще ни пасне на схемата на игра, може да го вземам. Не си спомням да сме споменавали за интерес към Павел Виданов и Емил Гъргоров", добави Янев.